image

Seçim çalışmaları kapsamında Antalya'da bulunan HÜDA PAR Genel Başkanı Zekeriya Yapıcıoğlu, kentteki Batmanlılar Derneği'ni ziyaret etti. Yapıcıoğlu'nun yoğun Antalya temasları 'Bismillilerle Buluşma Programı'yla son buldu.

Yapıcıoğlu'na gün boyu yoğun bir şekilde devam eden ziyaret ve temaslarına Antalya İl Başkanı Muhammet Şerif Durmaz, Büyükşehir Belediye Başkan Adayı Abdulbaki Özdemir ve partililer eşlik etti.

Seçim çalışmaları kapsamında halkla buluşan Yapıcıoğlu, gündeme dair açıklamalarda bulundu.

Seçimler hakkında da konuşan Yapıcıoğlu, "Önümüzde bir seçim var. 30 gün sonra bir seçim yapılacak. Bütün siyasi partiler kendi çalışmalarını yürütüyorlar. Herkesin kendini, adayını öne çıkarıp ona destek istemesi gayet doğal. Ama şuna dikkat edelim; hemen her seçimde hatırlatıyoruz. Diyoruz ki; bizim önümüzde bir seçim var, biz savaşa gitmiyoruz. Seçim dolayısıyla siyasi partilerin ve adaylarının kurmuş oldukları cümlelere, kullandıkları kelimelere hassasiyete dikkat etmeleri gerekiyor; bu memleketin 81 ilinde yaşayan, farklı siyasi görüşlere, farklı felsefi görüşlere, farklı etnik kimliklere, farklı mezhebi kimliklere sahip olabilirler. Ama şu 81 vilayetimizin tamamında yaşayan her inanca mensup, konuştuğu dilleri, kılık kıyafetleri, giysileri, hassasiyetleri, öncelikleri farklı olan insanlarımızın hepsinin ortak bir vatanda birlikte yaşadığı gerçeğini asla aklımızdan çıkarmamalıyız. Dolayısıyla eğer birileri bize ısrarla farklılıklarımızı bir çatışma, bir kavga, bir gerginlik sebebi olarak önümüze koyuyorsa, biz inanıyoruz ki bu kişiler memleketin iyiliğini istemiyorlar. Evet farklılıklarımız vardır. Ama o farklılıkları 'ümmetimin ihtilafı rahmettir' diyen Allah Resulü Aleyhisselatu Vesselam'ın tarif ettiği çizgi içerisinde tutarak farklılıklarımızı zenginlik ve rahmet vesilesi kılmalıyız. Hiçbirimiz farklılığından dolayı bir konudaki farklılığından dolayı diğerini ötekileştirmemeli, hele hele düşman olarak asla görmemeli. Biz bu hususu önemsiyoruz, altını çiziyoruz ve gittiğimiz yerlerde tekrar ediyoruz. Diğerlerine de bunu telkin ediyoruz." dedi.

"İnsanlar size bu vazifeyi tevdi ederse bu da size bir emanettir"

Belediye seçimlerinde, belediyeleri kazanmaları durumunda halkın tercihini bir emanet olarak görüp emanete sahip çıkacaklarını belirten Yapıcıoğlu, "Böyle bir seçimde siz yönetime talip olursanız o yönetmeye talip olduğunuz şehrin, ilçenin, köyün, mahallenin neyse oranın insanları size bu vazifeyi tevdi ederse bu da size bir emanettir. Siz o makama geldiğinizde oranın insanları için harcama yetkisinin sizde olduğu gibi mal mülk de size emanettir. Öyleyse o emaneti her şeyden önce çok iyi muhafaza etmek lazım. Evet o işi bilmek lazım. Ama o işi çok iyi bilen birisi o işi mükemmel derecede bilen birisi eğer koruma gibi bir niyeti yoksa eğer koruma gibi bir mecburiyeti olduğunun şuurunda, idrakinde değilse kişi, çok iyi bildiği için Allah muhafaza etsin öylelerine memleketi teslim etmeyeceğiz İnşallah. Eğer çalma gibi bir niyeti varsa ve işi de çok biliyorsa öyle bir çalar ki kimsenin ruhu bile duymaz. O yüzden diyoruz ki; önce muhafaza, önce onu koruma, önce onu emanet olduğu bilinciyle hareket etmek gerekir. Ve biz de adaylarımızı seçerken buna azami derecede dikkat ettik." dedi.

 "Milletin malını, son kuruşuna kadar millete hizmet için harcayacağız"

Belediyecilik anlayışlarında; belediyenin malının kendi arkadaşını, yandaşını zengin etmek için asla harcanmayacağını belirten Yapıcıoğlu, milletin malını son kuruşuna kadar millete hizmet için harcayacaklarını belirterek şunları kaydetti: "Bizim seçeceğimiz aday; görebildiğimiz, bilebildiğimiz, ölçebildiğimiz kadarıyla her şeyden önce sağlam olacak, her şeyden önce milletin malını kendi malından daha iyi koruyacak, kendisine bir emanet olduğu bilinci ile hareket edecek ve ona göre bir anlayış ortaya koyacak birisi olsun. Sağlam birisi olsun, iyi birisi olsun, milletin malını, milletin parasını millet için harcasın, o yüzden diyoruz ki; inşallah bizim adaylarımızın hiçbirisi Allah'ın izniyle ve milletimizin desteğiyle eğer seçilirse belediyenin malını kendi reklamını yapmak için harcamayacak. Belediyenin malını kendi arkadaşını, yandaşını, candaşını, partidaşını zengin etmek için harcamayacak asla. Ya ne için harcayacak? Milletin malını son kuruşuna kadar millete hizmet için harcayacak. Bu hassasiyeti gösterdiğine, göstereceğine inandığımız kardeşlerimizi aday yaptık.” (İLKHA)

0 yorum

FİKRİNİZİ BELİRTİN

Zorunlu alanları doldurunuz *