image

 

BATMAN’A NÜKLEER TIP MERKEZİ

300 yataklı yeni kadın doğum ve çocuk hastanesinin iki yıl içinde bitirilmesini amaçladıklarını söyleyen Pamukçu, 200 yataklı başka bir hastane daha yapmayı planladıklarını belirtti. Pamukçu, nükleer tıp merkezini de kurma aşamasında olduklarını söyledi.

İlimizdeki sağlık projeleriyle ilgili gazetemize açıklamalarda bulunan Batman Kamu Hastaneleri Birliği Genel Sekreteri Dr. Hakan Pamukçu, uzun müddettir yapımı beklenen 300 yataklı yeni kadın doğum ve çocuk hastanesinin yapımının başladığını söyledi. Pamukçu, “ Biz Batman’da yatak sayısının artırılmasıyla ilgili ciddi çalışmalar yapıyoruz. Daha nitelikli hizmet konusunda önemli projelerimiz var. Yeni kadın doğum ve çocuk hastanesinin yapımı başladı. İki-iki buçuk sene zarfında bitter inşallah… Yine merkezde 200 yataklı yeni bir hastanenin yapılması 2016 yatırım programımızda var. Bütçeden parası da ayrıldı. Bu hastaneyle ilgili arsa ve ihale süreci devam ediyor. Bu yıl içinde inşaatının başlamasını umut ediyoruz.” Dedi.

3 İLÇEYE YENİ HASTANE

İlçelerdeki yatırımlarla ilgili de konuşan Pamukçu, “ 25 yataklı Hasankeyf Devlet Hastanesi bitmek üzere. İçinde ameliyathanesi ve yeni doğan yoğun bakım ünitesi var. Yeni Hasankeyf’te tabi… Kısmet olursa iki üç ay içinde biter. Yine Sason’a yeni devlet hastanesi yapılacak. Yakın zamanda ihalesinin yapılmasını bekliyoruz. Gercüş’te de 30 yataklı yeni bir hastane yapılması gündemde. Beşiri’de açılışı beklenen hastane şu an halk sağlığı müdürlüğüne bağlı. Bize bağlanırsa oraya uzman doktor atayacağız. Halk sağlığı müdürlüğüne bağlı kalırsa aile hekimleri atanacak.” İfadelerini kullandı.

BÖLGE İLLERİNDEN 200 HASTA BAŞVURDU

Bölge devlet hastanesi olarak bölge illerinden yoğun hasta aldıklarını belirten Pamukçu, “ Siirt’ten, Muş’tan, Şırnak’tan, Midyat ve Silvan’dan ve daha başka yerlerden hasta alıyoruz. Geçen sene bölge illerinden 200 bin civarında hasta Batman’daki kamu hastanelerinde tedavi oldu. Bunlardan üç bin civarında kişi ameliyat oldu. 1500 kişi de yoğun bakım hastasıydı. Bölge illerinden hastalar nitelikli tedavi için geliyorlar. Ameliyat ve yoğun bakım hastaları geliyor. Bu da bizi mutlu ediyor.” Dedi.

ŞUAN YURT DIŞINDAN HASTA GELMİYOR

Daha önce komşu ülkelerden de hastaların geldiğini söyleyen Pamukçu, ancak Suriye ve Irak’taki karmaşanın hasta gelişini olumsuz yönde etkilediğini, hasta gelişinin durduğunu ifade etti. Pamukçu, “ Ayrıca biz hazır olduktan sonra yurt dışından hasta almak istiyoruz. Şu an kendi vatandaşlarımıza zor yetişiyoruz. Çünkü belirttiğim gibi bölge illerinden yoğun talep var.” Açıklamasında bulundu.

NÜKLEER TIP MERKEZİ KURULUYOR

Bölge hastanesinin içinde nükleer tıp merkezini kurma aşamasında olduklarını belirten Pamukçu, “ İnşaat çalışmaları başladı. Makinelerini da aldık. İlleri kardiyolojik ve ileri onkolojik tetkikleri yapabileceğiz artık. İki üç ay içinde açılışını yapmayı planlıyoruz.” Dedi. Şevki Aslan

 

 

0 yorum

FİKRİNİZİ BELİRTİN

Zorunlu alanları doldurunuz *