image

MİSYONERLER KAOS ORTAMINI DEĞERLENDİRİYOR

Bölge illerinde yaşanan sokağa çıkma yasakları ve çatışmalar nedeniyle oluşan kaos ortamını fırsat bilen misyonerler faaliyetlerini artırdı.

 

Türkiye Kürdistan’ının tüm illerinde faaliyetlerini artıran misyonerler, çarşı merkezlerini gezerek İncil ve Hristiyanlık propagandası içeren broşürler dağıtıyor.

Kentlerde onlarca otelde konaklayan Koreli misyonerler, yoğunluklarını şehir merkezlerinde gösteriyor. Kız ve erkeklerden oluşan ve gruplar halinde gezen misyonerlerin arasında iyi Türkçe ve Kürtçe bilenler de bulunuyor.  Esnafa ve yoldan geçen yayalara  Hristiyanlık propagandasını işleyen kitap ve broşür dağıtan misyonerlerin faaliyetlerine polis de müdahale etmiyor.

Gruplar halinde gezinen misyonerlerin propaganda yapmasına bazı yerlerde halk tepki gösterdi. Kameralardan kaçan misyonerler, objektiflere yakalanmamak için yüzlerini kapattı.

Misyonerlik çalışmalarının görgü tanığı Mustafa Bakan, grupların arasında iyi derecede Kürtçe ve Türkçe bilenlerin de olduğunu söyledi.

“ÇOK GÜZEL TÜRKÇE, KÜRTÇE BİLİYORLAR”

 

Grupların kendilerini Yehova şahitleri olarak tanıttığını söyleyen Bakan, “Kızlı  erkekli kafile olarak dolaşıyorlar. Çok güzel Türkçe ve Kürtçe biliyorlar. İnsanlara Yehova şahidi olduklarını anlatarak dinlerini değiştirmelerini tavsiye ediyorlar. Yaşlı bir bayan ile karşılaştım, giyim kuşamı yerel insanların kıyafeti gibi, ama misyoner. Kadın sürekli ‘Allah’a inanın, peygamberlere inanın, Allah’ın ışığına gelin.’ diyordu. O’na sordum neden Peygamber Efendimizin ismini söylemedin? O da bana kendisinin Yehova şahidi olduğunu söyledi.” dedi. Haber merkezi

0 yorum

FİKRİNİZİ BELİRTİN

Zorunlu alanları doldurunuz *