image


İşgalci ABD'nin Hava Kuvvetleri'nde aktif görevde olan 25 yaşındaki Aaron Bushnellsiyonist işgal rejiminin Washington Büyükelçiliği önünde "Artık soykırıma iştirak etmeyeceğim", "Şimdi oldukça şiddetli bir protesto düzenleyeceğim ancak Filistinlilerin işgalcilerin elinde yaşadıkları karşısında benim eylemim çok da büyük bir şey değil" diyerek kendini yakmıştı.

Askeri kamuflaj elbisesi içerisinde nefesi kesilene kadar "Filistin'e özgürlük!" diye bağıran Bushnell'e ABD polisinin silah doğurtması çok tepki toplamıştı.

Bushnell ile ilgili açıklmaa yapan işgalci ABD Savunma Bakanlığı Sözcüsü Tuğgeneral Patrick Ryder, "ABD Hava Kuvvetlerinin, havacının ölümünü doğruladığını biliyorum. En yakın akrabaların bildirimleri tamamlandıktan 24 saat sonra ek bilgi sağlamayı planlıyorlar. Kesinlikle trajik bir olay. Havacının ailesine başsağlığı diliyoruz" dedi.

HAMAS'tan açıklama

HAMAS, Gazze Şeridi'nde gerçekleştirilen "soykırıma" karşı çıkmak amacıyla siyonist işgalcilerin Washington Büyükelçiliğinin önünde kendini ateşe veren askerin ölümünden ABD Başkanı Joe Biden yönetiminin sorumlu olduğuna dikkat çekti. (İLKHA)

0 yorum

FİKRİNİZİ BELİRTİN

Zorunlu alanları doldurunuz *