image

HAMAS, kasıtlı tıbbi ihmal sonucu bugün Ofer zindanında şehit olan Tubaslı mücahit Halid El Şaviş (53) ile ilgili bir taziye mesajı yayımladı.

Esir Şaviş'in şehadetinden tamamen siyonist işgalin sorumlu olduğunu belirten HAMAS, direnişin, işgalcileri yakında esirleri serbest bırakmaya zorlama için yeterli olduğunu vurguladı.

İşgalci rejimin, esirlere yönelik işlediği suçların, Nazizmin suçunu aşan boyutlara vardığına işaret eden HAMAS, "Esaret kalelerindeki kahramanlarımız, işgalin küstah ve zorbalığını ayaklar altına alacaktır." dedi.

HAMAS, şu çağrıda bulundu:

"Halk kitlelerimizi ve işgal zindanlarındaki tutukluların ailelerini Batı Şeria'daki şehirlerde ve iç bölgelerde ayaklanmaya, işgal rejimiyle ve işgalci yerleşimcilerle çatışmaya çağırıyoruz.

Bilinsin ki; Gazze ve Batı Şeria'daki halkımızın ve zindanlarındaki esirlerimizi kanı, onların üzerine bela ve lanet olacaktır.

Ayrıca dünyanın özgür insanlarını, işgalcinin esirlerimize karşı işlediği suçlara son vermeye ve onları hapis yönetiminin uyguladığı yavaş yavaş öldürme politikasından kurtarmak için daha çok çalışmaya çağırıyoruz." (İLKHA)

0 yorum

FİKRİNİZİ BELİRTİN

Zorunlu alanları doldurunuz *