image

Batman Belediyesi Kültür ve Sosyal İşler Müdürlüğü tarafından düzenlenen Batman Sinema Akademisi’nde eğitimler devam ederken, Türk sinemasının oyuncuları da akademi kapsamında gerçekleştirilen “Ustalık Sınıfı” etkinliğinde öğrencilerle bir araya geliyor.

Sinema eleştirmeni Suat Köçer’in moderatörlüğünde yapılan söyleşide sorulara cevaplar veren ünlü oyuncu Altan Erkekli, meslek yaşamı boyunca oyunculuğa tutkuyla bağlı kaldığının altını çizdi.



Gazze’deki İşgal İnsanlık Adına Utanç Verici

Konuşmasında savaşlara ve Gazze’deki işgale değinen usta oyuncu, işgalin ve yaşananların insanlık adına utanç verici olduğunu söyledi. Erkekli, şunları ekledi: “Uçakla Batman’a inerken yukarıdan evlere baktım, o evlerde tanımadığım bilmediğim binlerce insanın yaşadığını düşündüm. Sonra aklıma Gazze’nin bombalanması geldi. Kendi kendime dedim ki, pilotlar bombaladıkları evlerde yaşayan insanları tanımıyor, hiç görmüyorlar. Orada yaşayan kadınları, yaşlıları, çocukları tanımıyorlar ama üzerlerine bomba yağdırıyorlar. Tüylerim diken diken oldu. İnsan tanımadığı, görmediği insanları nasıl acımasızca öldürebilir, o masum çocukları, hastaneleri, kiliseleri, camileri nasıl bombalayabilir? İçimden pilotların bunları düşünüp uçağı geri çevirdiklerini hayal ettim ama gerçek hayatta öyle olmuyor. Orada yaşanan bu katliam insanlık adına utanç verici.” MUSTAFA KAYNAK

0 yorum

FİKRİNİZİ BELİRTİN

Zorunlu alanları doldurunuz *