image

Mübarek üç aylarının toplumda eskisi gibi yaşanmadığını, üç ayları layıkıyla ihya etmek gerektiğinin söyleyen Diyanet-Sen Batman Şube Başkan Yardımcısı Salih Gültekin, “Resulullah efendimiz sallallahu aleyhi ve sellem üç ayların gelmesi ile ‘Allahım! Receb ve Şa'ban'ı hakkımızda mübarek kıl. Bizi Ramazan'a ulaştır.’ diye dua ederek üç aylara verdiği önemi bizlere bu şekilde izah etmiştir. Üç ayların ilki olan Recep ayını geride bıraktık. İkincisi olan Şaban ayına girdik. Rahmet ayı Ramazan’a ulaşmayı Rabbimiz bizlere nasip etsin.” dedi.  

“Şaban, Ramazan Ayı İçin Bir Ön Hazırlık Ayıdır”

Her ay kendi içinde kıymetli olduğunu fakat bu üç mübarek ayın ise Allah katında değerinin daha büyük olduğunu belirten Gültekin, “Şaban ayını güzel bir şekilde değerlendirmemiz lazım. Çünkü Peygamber Efendimiz sallallahu aleyhi ve sellem, ‘Bu Receb ve Ramazan ayları arasında öyle faziletli bir aydır ki, insanların çoğu bundan gafildir. Bu öyle bir aydır ki, ameller, Âlemlerin Rabbine bu ayda yükseltilir. Bu nedenle ben de oruçlu iken amellerimin yükseltilmesini severim.’ diye buyurmuş bizlere de bu aydan gafil olmamızı tavsiye etmiştir.” diye konuştu.  

“Şaban Ayında İbadetlerimize Çeki Düzen Vermemiz Lazım”

Ramazan ayına girmeden ibadetlerimizde bulunan eksikleri düzeltmemiz gerektiğine vurgu yapan Gültekin, “İnsanalar kıymet verdikleri bir eylem, yer ve kişi olduğunda öncesinden kendilerini bir düzene koyar. Bizlerde Allah’ın hediyesi olan Ramazan ayına girmeden ibadetlerimize bir çeki düzen verelim. Bir hazırlık yapalım. Diğer aylardan farkının olduğunu hayatımızda yaptığımız değişiklikler ile gösterelim.” dedi.

“Şaban Ayında Gazzeli Kardeşlerimizide Unutmayalım”

Gazze’de yaşanan insanlık dramına ve soykırıma değinen Gültekin, “Gazze’de vahşi İsrail askerleri tarafından katledilen ve soykırıma uğrayan kardeşlerimizi unutmayalım. Dualarımızda onları da analım. Şaban ayının manevi havasında bu kardeşlerimize de maddi ve manevi yardımcı olmak için elimizden gelen her şeyi yapalım. Unutmayalım bizler din kardeşiyiz. Din kardeşliği her şeyin üstündedir.” ifadelerini kullandı.

Son olarak insanların Şaban ayını ibadet ile birlikte, Allah’ın mescitlerinde vakit geçirmeleri tavsiyesinde bulunan Gültekin, Ramazan ayının müjdecisi şaban ayı, Ramazan iklimi için ön hazırlık ayı olmalı. Akrabalık bağlarımızı korumalı, miskin ve kimsesizlere yardım etmeliyiz.  Cennetimiz için hazırlıklar yapalım.”  dedi. MURAT ORHAN

0 yorum

FİKRİNİZİ BELİRTİN

Zorunlu alanları doldurunuz *