image

Kahvaltı programında basın ile bir araya gelen Yeniden Refah Partisi, 31 Mart’ta seçime girecek adaylarını tanıttı.  Aday tanıtım programında konuşan Yeniden Refah Partisi Batman Belediye Başkan Adayı Av. Tahir Zaman aday tanıtım programında açıklamalarda bulundu.

“Batman’ın Sorunları İle İlgileneceğiz” 

Zaman, “İnsan beyninin yapısı kısıtlı imkanlarla maksimum verim elde etme üzerine programlıdır. Bir şehrin de beyni belediyedir. Bu minvalde Belediyenin imkanlarını en iyi şekilde kullanarak gençlere istihdam alanları yaratmak, israfı önleyerek vatandaşların yaşam standartlarını yükseltmek bizim birinci önceliğimizdir.” dedi.

“Kendine Yeten Bir Ekosistem Oluşturacağız”

Vatandaşların problemlerini yerinde bulup çözmek üzerine çalışacaklarını belirten Zaman, “Kendi kendine yeten ve sürekli kendini çevirip gelir elde eden bir ekosistem oluşturmak istiyoruz. Bu minvalde üretim ve halkın ihtiyaçlarını karşılayacak projeler üreterek birçok belediyeye ilham olmayı hedefliyoruz. Ayrıca sahada çalışan bir ekip oluşturarak vatandaşın problemlerini ve ihtiyaçlarını anında öğrenmeyi ve bu sorunlara karşı anında çözüm yolu bulmayı hedefliyoruz. Zira problemler sürekli değişkenlik gösterebilir.” diye konuştu.

“Gençlerin Sorunları Projelerimizle Çözülecek”

Gençlerin dilinden anlayacak birilerinin olduğunu söyleyen Zaman, “Bir genç olarak gençlerin problemlerini bizzat biliyorum ve bu sorunları kendim de yaşıyorum. Gençlerin hayata karşı büyük bir umutsuzluğu mevcuttur. Bu durum olumsuz duyguları tetikliyor. Bu problemleri yaşayan biri olarak çözümü de biliyorum. Her vatandaşa hizmet etmek düsturumuzdur, ancak birinci önceliğimiz 18-35 yaş arası bireylerdir.” dedi.

“İsraf En Temel Sorunlarımızdan”

Açıklamalarının devamında Zaman, “Türkiye belediyelerin ekserinde yanlış ve vatandaşın ihtiyacına çözüm üretmeyen projeler, gelir elde etmeden gider oluşturmak ve yanlış iktisadi programlar belediye bütçesi açısından büyük zararlar oluşmaktadır. Bu bağlamda halkın ihtiyaçlarına çözüm üreten projelerle ve belediyenin imkanlarını en doğru şekilde karşılayarak belediye gelirlerini arttırmak bu sayede de yeni istihdam alanları oluşturmak istiyoruz.” şeklinde konuştu.

 Maddeler halinde seçim projelerini tanıtan zaman, 1. Evlenecek gençler için düğün salonu oluşturmak ve bu düğün salonlarının yemek, müzik vs. giderlerini belediye tarafından karşılamak, 2. 0-1 yaş arası bebeklerin her türlü ihtiyacını belediye tarafından karşılamak, 3.Hazine arazilerinde Sera yerleri kurmak ve sera yerleri kuran kişilere gerekli desteği sağlamak, bu sayede hem belediyeye ek gelir oluşturmak hem de Batman’da seracılık kültürünü yaygınlaştırmak. Gibi projelerimiz var.” dedi.

Aday tanıtım programında belediye başkan adayları şu şekilde tanıtıldı:

Batman Belediye Başkan Adayı Avukat Tahir Zaman

Sason Belediye Başkan Adayı Mesut Baz

Balpınar Belediye Başkan Adayı İmadeddin Ekmiş

Besiri Belediye Başkan Adayı Alpaslan Karabulut

Gercüş Belediye Başkan Adayı Abdullah Yalçın

Yücebağ Belediye Başkan Adayı Abdullah Tunç

Kayapınar Belediye Başkan Adayı Mehmet Zeyni Önel. MUHARREM KAYIK

0 yorum

FİKRİNİZİ BELİRTİN

Zorunlu alanları doldurunuz *