image


Gaziantep'te 33 ayrı okulda yapılan sınava yaklaşık on iki nim 500 kişi başvurdu.

Yoğun katılımın olduğu sınava giren adaylar, sabahın erken saatlerinde sınava girecekleri okullarda hazır bulundu.

Kimi yarışmacıların çocuklarıyla birlikte kimi yarışmacıların da ailecek sınava girdiği görüldü.

Sınav için okula gelen yarışmacılar, okul girişinde vakıf yetkilileri tarafından okul bahçelerine asılan "Siyer Sınavına Hoş Geldiniz Başarılar Dileriz" pankartı ve okul girişinde gül suyu, lokum ve şeker gibi çeşitli ikramlarla karşılandı.
Yarışmacılar, giriş kartı ve kimlikleriyle sınava girecekleri okullarda hazır bulundu.

Kimlik kontrolünün ardından yarışmacılar sınav görevlileri tarafından içeriye alınırken, sınavın heyecanı ise sabahın erken saatlerinden itibaren başladı.

Sınavda çocuk, genç, yaşlı, erkek, bayan ve engellilerden oluşan on iki bin 500 yarışmacı ter döktü.

Özellikle de gençlerin yoğun ilgi gösterdiği sınava görme ve bedensel engellilerin de katıldığı görüldü.

Sınava ilk defa girenlerin ise heyecanlı oldukları gözlenirken, sınava katılan erkek ve kadın katılımcılar için ayrı salonlar hazırlandı.

Yarışmacılar, sınava girecekleri kategorilerdeki sınıflarda ter döktü.

Umre ve bin bir çeşit hediyenin verileceği sınav dört ayrı kategoride yapıldı.

GAP Görme Engelliler Okulunda düzenlenen sınava 13 görme engeli yarışmacı katıldı.

Görme engeli yarışmacıların soruları görevliler tarafından okundu.

Görme engeli yarışmacıların peygamber efendimize göstermiş oldukları ilgi velileri duygulandırdı.

"Gaziantep’te Siyer Sınavımıza on iki bin 500 kişi katıldı"

Görrme Engelliler Okulunu ziyaret eden Peygamber Sevdalıları Vakfı Gaziantep Koordinatörü Muhammet Ata Yaçin, "Gaziantep Peygamber Sevdalıları olarak on iki bin 500 kişinin katılımıyla gerçekleştirilen siyer yarışmamızı tamamladık. 500 kişiden oluşan gözetmen kadromuzla gerçekleştirilen yarışmaya halkın yoğun ilgisini görüldü. 1. 2. 3. ve 4. kategorilerin bulunduğu sınavımız genç yaşlı çoluk çocuk demeden yoğun ve güzel bir katılımla gerçekleşti." ifadelerini kulandı.

"Görme engelli yarışmacılarımız bizleri sevindirdi"

Yaçin, "Görme engeli yarışmacılarımızın katılımıyla da gerçekleşen sınav, halkımızın alemlere rahmet olarak gönderilen Hazreti Muhammed Sallallahu Aleyhi Vesellem’in hayatında gösterdikleri saygıyı ortaya koydu. Bizler tekrardan anladık ki bu pazar Peygamberimizin hayatının anlatıldığı ve yaşanıldığı bir pazar." şeklinde konuştu.

GAP Görme Engelliler Okulu Öğrencilerinden Tuana Özaslan, İLKHA Muhabirine Siyer sınavı hakkındaki duygu ve düşüncelerini aktardı.

Soruları rahatlıkla çözdüğünü belirten Özaslan, "60 sorunun hepsini rahatlıkla yapabildim, bence sorular çok kalaydı, benim sınavım güzel geçti." dedi.

Görme Engelli yarışmacılara yardımcı olan Peygamber Sevdalıları gözetmelerinden Nihat Güzel, İLKHA Muhabirine duygularını paylaştı.

Gaziantep’te berberlik mesleğini icra etiğini belirten Güzel, "Peygamber Sevdalılarının siyer sınavı gerçekleştirdiğini duydum bende görme engelli yarışmacılarımıza yardımcı olmak için burada bulundum. Görme engelli yarışmacılarımızın soruları anlamaları için kendilerine soruları tek tek okudum. Yarışmacılarımızın Peygamber efendimize göstermiş oldukları ilgi beni duygulandırdı." şeklinde konuştu. (İLKHA)

 

0 yorum

FİKRİNİZİ BELİRTİN

Zorunlu alanları doldurunuz *