image

Whatsapp uygulaması üzerinden Dolar, Euro veya farklı mesajlar ile dolandırıcılık yapanların mesajlarını açmak istemeyenler için Whatsapp güncelleme ile kilit ekrandan yabancı numaraların engellenmesini sağlayacak.

“DOLANDIRICILAR ARTIK MESAJLAŞMA UYGULAMALARINDA”

Yeni yayınlanan özellikle birlikte Whatsapp üzerinden başka ülkelerin alan kodları ile atılan dolandırıcılık mesaj ve aramalarının önüne geçileceğini söyleyen Whatsapp kullanıcılarından Mehmet Ali Öz, “Artık mesajlaşma uygulamaları hayatımızın bir parçası haline geldi. Kullanımı konusunda hayatımızda oluşturdukları kolaylıklar ile birlikte bazı zorlukları ve tehlikeleri de beraberinde getirdi. Eskiden sadece sosyal medya uygulamaları üzerinden mesaj atan dolandırıcılar şimdi ise mesajlaşma uygulamalarını da kullanmaya başladı.” ifadelerini kullandı.



“YENİ UYGULAMA UMARIM DOLANDIRICILARIN ÖNÜNE GEÇER”

Whatsapp’ın yürürlüğe koyduğu yeni güncelleme ile sorunun kısmi olarak çözülebileceğini söyleyen Öz, “Uygulama açılmadan bildirim panelinde yabancı numarayı engelleyebilmek güzel bir gelişme. Bir de yabancı numaralardan gelen linkler içinde doğrulama yapabilseydi çok iyi olurdu. Yeni özellikle dolandırıcıların kısmi de olsa umarım önüne geçer.”



“KİLİT EKRANINIZDAN ENGELLEYİN”

Whatsapp uygulamasında herkese gönderilen mesajda şu bilgilere yer verildi, “Kimlerin sizinle iletişime geçebileceğini kontrol etmek artık daha kolay. Spam gönderenleri kilit ekranınızdan veya sohbet listenizden engelleyin. Mesajı açmanıza bile gerek yok.”

MURAT ORHAN

0 yorum

FİKRİNİZİ BELİRTİN

Zorunlu alanları doldurunuz *