image

 

Batmanlı âlim Molla Beşir Şimşek, bölgede yaşananlarla ilgili gazetemize yaptığı açıklamada yaşananlarla Kürt halkının bölgeden kaçırtılmaya çalışıldığını söyledi. Şimşek şöyle konuştu: “ Yapılanlarla Kürt halkı bilinçli olarak bölgeden kaçırtılmaya çalışılıyor. Adam dükkânını açamıyor, iş yapamıyor. İflasın eşiğinde.  Böyle olunca ne düşünüyor. Bari battı illerine gideyim, orda iş yapayım, dükkânımı açayım diyor. Bir taraftan bu halkın evleri yıkılıyor, kepenkleri kapatılıyor, ticari olarak huzuru bırakılmıyor,  öbür tarafta ne sosyal ne de siyasi olarak hiçbir şey konuşamıyor. İki ateş arasında sıkışmış durumda.”

KÜRTLERİ KAÇIRTIP ERMENİLERİ Mİ GETİRECEKSİNİZ?

Bölgenin bilinçli bir politikayla Kürtsüzleştirilmek istendiğine dikkat çeken Şimşek, “Böyle bir halk burada niye duracak?  Zaten siz bir halkı buradan sürmek istiyorsanız bunu yaparsınız bu halka. Siz böyle yapınca halk lanet olsun diyecek. Ben buradan gideyim diyecek. Sanki bilinçli bir şekilde bunlar yapılarak bu bölge Kürtsüzleştirilmek isteniyor. Acaba yarın öbür gün buraya başka bir halk mı yerleştirilmek isteniyor. Acaba daha önce buralarda yaşayan Ermeniler, Yezidiler tekrar bu bölgeye getirtilmek isteniyor da onun öncesi bu bölge Müslüman Kürt halkından boşaltılmak isteniyor.”ifadelerini kullandı.

 KÜRTLERE ZARARDAN BAŞKA NE VERDİLER?

Kürt halkının bu konuda bilinçlendirilmesi gerektiğini söyleyen Şimşek,“Bu halkı uyandırmak lazım… Bilinçlendirmek lazım. Sen ne yapıyorsun? Seni sürmek, seni yoksul bırakmak, seni yok etmek isteyen bu insanları daha ne zamana kadar destekleyeceksin? Başında büyüteceksin? Bu halka başına gelenlerin kendi yüzünden olduğunu anlatmak lazım… Adam senin şehrini, kasabanı, camini yakıyor. Can ve mal emniyetini tehlikeye atıyor. Savaşı senin içine, kadın ve çocukların içine taşıyor. Sana zarardan başka ne fayda veriyor. Şehirlerini mi mamur ediyor. Seni kalkındırıyor mu? Hayır… Hiçbiri… O zaman niye destekliyorsun? Sana zarardan başka bir şey vermeyen adamı niye destekliyorsun?” dedi.

HÜKÜMET OLANLARA ZEMİN HAZIRLADI

Olup bitenlerden en az PKK kadar devletin de sorumlu olduğunu söyleyen Şimşek, “ Hükümet barış süreci denilen süreçle bugün yaşananlara zemin hazırladı. Şimdiyse halka sahip çıkmıyor. Perişan bir halde çatışma bölgelerinden kaçan halkı kendi kaderiyle baş başa bırakıyor. Sokağa çıkma yasaklarıyla halkı canından bezdiriyor.” İfadelerini kullandı. İlhan Yıldız

 

 

0 yorum

FİKRİNİZİ BELİRTİN

Zorunlu alanları doldurunuz *