image

Diyanet İşleri Başkanlığındaki görüşmede konuşan Erbaş, Türkiye ile Katar arasındaki kardeşlik bağlarının ve her alandaki iş birliğinin artmasından memnun olduklarını ve iki ülke arasındaki ilişkilerin bundan sonra da gelişmeye devam edeceğine inandığını söyledi.

Ziyaretin, 6 Şubat 2023'te yaşanan depremlerin yıl dönümüne denk gelmesi sebebiyle deprem döneminde Katar'ın Türkiye'ye verdiği destekleri anımsatarak yapılan yardımlara ilişkin teşekkür etti.

Diyanet İşleri Başkanlığının teşkilat yapısı ve çalışmaları hakkında da bilgi veren Erbaş, Türkiye'nin dünyanın her yerindeki Müslümanlara yardım elini uzatmaya devam etiğini hatırlattı.

Yapılan görüşme sebebiyle Diyanet İşleri Başkanı Erbaş'a teşekkür eden Katar Vakıflar ve İslam İşleri Bakanı Al Ghanim ise deprem bölgesindeki sıkıntıların giderilmesinde Diyanet İşleri Başkanlığının yaptığı çalışmaları takdir etti.

Al Ghanim, "Deprem bölgesindeki kardeşlerimizin yardımına koşulmasında öncü oldunuz. Rabbim orada vefat eden kardeşlerimizi şehit saysın ve yaralananlara şifa versin. Herkesin evine barkına geri dönmesini Rabbimden niyaz ediyoruz. Zatıalinizin ve Sayın Cumhurbaşkanının yaptıklarını takdir ediyoruz. Allah ecrinizi versin. Diyanet İşleri Başkanlığının tecrübelerinden faydalanmak istiyoruz. Türkiye, eskiden olduğu gibi şimdi de dünyanın her yerindeki Müslümanlara yardım elini uzatmayı sürdürüyor." diye konuştu.

Yaşanan görüşmede, Din İşleri Yüksek Kurulu Başkanı Prof. Dr. Abdurrahman Haçkalı, Diyanet İşleri Başkan Yardımcıları Doç. Dr. Selim Argun, Prof. Dr. İbrahim Hilmi Karslı, Kadir Dinç, Diyanet Akademisi Başkanı Doç. Dr. Enver Osman Kaan, Dış İlişkiler Genel Müdürü Mahmut Özdemir, Hac ve Umre Hizmetleri Genel Müdürü Remzi Bircan da hazır bulundu. (İLKHA)

0 yorum

FİKRİNİZİ BELİRTİN

Zorunlu alanları doldurunuz *