image

Kampanya kapsamında; Konya esnafları, sanatkarları, tüccarları ve sanayicileri 8 Şubat Perşembe günü, bir günlük kazançlarını Gazze'ye bağışlayacak.

Kampanyaya Yetimler Vakfının yanı sıra Konya Sivil Toplum Kuruluşları, İfamkonya, Konya Esnaf ve Sanatkarlar Odası Birliği, Dost Eli Derneği, Ribat İnsani Yardım, Hayrat Yardım, Verenel Şefkat ve Gönüllüleri, AYDER, Deniz Feneri, Beşir Derneği, İnsan Vakfı ve Şems-i Mevlana Derneği destek veriyor.

Alimler ve Medreseler Birliği (İTTİHADUL ULEMA) Genel Sekreteri Molla Muhammed Özer, Konya'da Gazze için düzenlenen anlamlı kampanyaya destek vererek, yardım çağrısında bulundu.   

Kampanyanın Konya ile sınırlı kalmaması memleketin tüm illerine yayılması gerektiğini belirten Özer, "4 aya yakındır siyonist vahşet, Gazze'deki Müslümanları havadan ve karadan bombalıyor ve üzerlerine ambargo uyguluyor. Bu ambargoyla beraber Gazze'deki çocukların ölüm haberini bütün İslam alemi duymaya başladı. Biz Müslümanlar olarak bu katliama, bu ambargoya duyuarsız kalmamız düşünülemez. Peygamber Efendimiz bir hadisi şerifinde şöyle buyurmuşlardır; 'Müslümanların dertleriyle, sorunlarıyla dertlenmeyen onlardan değildir' bu hadisin emri mucibince biz Müslümanlar mal ile cihada katılmamız gerekir. Konya'daki Müslümanlar 8 Şubat günü bir günlük gelirlerini Gazze'ye bağışlama kararı almışlardır. Biz, İTTİHADUL ULEMA olarak bu davranışı takdir ediyoruz. Bu erdemli davranışın sadece Konya'da sınırlı kalmaması memleketin tüm illerine dağılması gerektiğine inanıyoruz. Buradaki çağrımız tüm esnaf ve tücarlarımızadır; Gelin sizde 8 Şubat günü bir günlük kazancınızı Gazze'deki Müslümanlara bağışlayın. Bir nebzede olsa onların yaralarına merhem olun." dedi.

0 yorum

FİKRİNİZİ BELİRTİN

Zorunlu alanları doldurunuz *