image

Türkiye Esnaf ve Sanatkârlar Konfederasyonu (TESK) Başkam Bendevi Palandöken, yüksek kiralan ödeyemeyen çok sayıda esnafın ya iş yerini kapattığını ya da daha küçük bir yere geçmek zorunda kaldığını vurguladı.

"Çoğu esnafımız resmen ailesinin ihtiyaçlarını değil kirayı karşılamak için çalışıyor" diyen Palandöken, esnafın sırtındaki kira stopajı yükünün kaldırılmasını istedi.

Konut kiralarında olduğu gibi ticari gayrimenkullerde de yüzde 25 sınırlama getirilmesi gerektiğini söyleyen Palandöken, "Herhangi bir düzenleme yapılmadığı için kira artışları tamamen mülk sahibinin inisiyatifine kalmış durumda. Baza mülk sahipleri vicdanlı davranırken bazıları ne yazık ki çok yüksek zam istiyor. Özellikle de İstanbul, Ankara gibi büyük şehirlerdeki esnafımızın bu yüksek kiraları ödemesi mümkün değil." dedi.

Esnafın sırtındaki stopaj yükünün de kaldırılmasını isteyen Palandöken, "Dükkânı kiralık olan esnaf ve sanatkârımız kâr da etse zarar da etse işyeri kirasını ve kiradan doğan stopaj vergisini ödemek zorunda kalıyor. Normalde kira gelirinden doğan vergiyi iş yeri sahibinin ödemesi gerekir." açıklamasında bulundu. (İLKHA)

0 yorum

FİKRİNİZİ BELİRTİN

Zorunlu alanları doldurunuz *