image


Sünnet, birçok toplumda ve gelişmiş ülkelerde dinî-kültürel bir ritüel biçiminde uygulanmış, aynı zamanda tedavi edici ve hastalık önleyici yönüyle modern tıpta yer almıştır. 

Peki, çocukları sünnet ettirirken nelere dikkat etmek gerekiyor?

Op. Dr. Levent Özçakır, dikkat edilmediği takdirde hatalı bir işlemde çocuğunun yaşamını etkileyebilecek önemli problemlere yol açılabileceğini dile getirdi.

Sünnetin ne zaman yapılması gerekir?

Sünnetin büyük çocuklarda ne zaman yapılması gerektiğini anlatan Özçakır, " Özellikle 1-1,5 yaşa kadar bebek sünneti yapılabiliyor. 1,5 ile 4 yaş aralığı biraz daha lokal sünnet olan sadece pipi bölgesini uyuşturup yapılan sünnetler için zorlandığımız yaş grubudur. Beş yaşından itibaren tekrar 6-7-8 ve 9 yaşları rahat sünnet yapabildiğimiz gruplardır." dedi.

"Her zaman tercihimiz sadece lokal anestezi ile sünnet yapmaktır"

Sünnet olan çocukların korkması halinde neler yapılması gerektiğini söyleyen Özçakır, "Çocuk büyük olup çok korkuyor yorsa ile de lokal anestezi yapacağız diye bir şeyimiz yoktur. Böyle olan çocukları genel anestezi ile uyutarak yapılabilir. Her zaman tercihimiz sadece lokal anestezi ile sünnet yapmaktır." diye belirtti.

"Lütfen çocuklarımızı uzman ellere teslim edelim"

Özçakır, "Bebek ve çocuk sünnetleri ile ilgili lütfen çocuklarınızı hekimlere ve deneyimli insanlara sünnet ettirin. Daha sonra düzeltemeyeceğiniz kadar kötü problemler yaşanıyor. Sünnet bir kere yapılıyor. Erkek çocuklarda kimliği belirleyici bir faktördür. Lütfen çocuklarımızı uzman ellere teslim edelim." diye konuştu. (İLKHA)

0 yorum

FİKRİNİZİ BELİRTİN

Zorunlu alanları doldurunuz *