image

Boyun ve baş ağrısı için öncelikle gidilmesi gereken bölüm nöroloji veya beyin ve sinir cerrahisidir. Uzman doktor, baş ağrısının nedenini belirlemek için hastanın öyküsünü dinleyip, fiziki muayene yapar. Gerekirse, kan testleri, görüntüleme tetkikleri veya diğer testler isteyebilir.

Boyun ve baş ağrısının sebepleri

Boyun ve baş ağrısının nedeni, boyun fıtığı, boyun düzleşmesi, migren, gerilim tipi baş ağrısı, küme baş ağrısı, sinüzit, diş ağrısı, menenjit, beyin tümörü gibi çeşitli sağlık sorunları olabilir. Uzman doktor, ağrının nedenini belirledikten sonra uygun tedaviyi uygular.

Boyun ve baş ağrısının tedavi yöntemleri

Boyun ve baş ağrısının tedavisi, ağrının nedenine göre değişir. Boyun fıtığı veya boyun düzleşmesi gibi durumlarda, fizik tedavi, ağrı kesici ilaçlar veya cerrahi tedavi uygulanabilir. Migren, gerilim tipi baş ağrısı veya küme baş ağrısı gibi durumlarda, ağrı kesici ilaçlar, anti-enflamatuar ilaçlar, beta blokerler veya antidepresanlar gibi ilaçlar kullanılabilir. Sinüzit, diş ağrısı veya menenjit gibi durumlarda, enfeksiyonun tedavisi için antibiyotik veya antifungal ilaçlar kullanılabilir. Beyin tümörü gibi durumlarda ise, cerrahi tedavi, radyoterapi veya kemoterapi uygulanabilir.

Boyun ve baş ağrısı için aşağıdaki durumlarda acil olarak doktora başvurulması gerekir

·         Ağrının şiddeti çok fazlaysa,

·         Ağrı ani olarak başladıysa,

·         Ağrıya ateş, bulantı, kusma, konuşma güçlüğü, görme bozukluğu, denge kaybı gibi belirtiler eşlik ediyorsa

acil olarak doktora başvurulması gerekir.

Batman’da boyun ve baş ağrısı için gidilebilecek hastaneler

·         Batman Bölge Devlet Hastanesi

·         Batman Eğitim ve Araştırma Hastanesi

·         Batman (Özel) Dünya Hastanesi

·         Batman (Özel) Medical Point Hastanesi

·         Batman (Özel) Zilan Hastanesi

·         Özel Batman Hastanesi

Bu hastanelerde nöroloji, ortopedi, beyin ve sinir cerrahisi, fizik tedavi ve rehabilitasyon gibi bölümler bulunmaktadır.

0 yorum

FİKRİNİZİ BELİRTİN

Zorunlu alanları doldurunuz *