image


Kassam Tugayları Sözcüsü Ebu Ubeyde, "Bu mübarek ayda dünyanın bütün mescitlerinde kıyam ve kunut dualarında Allah'tan, mümin kullarına zafer bahşetmesi, zalim suçluları mağlup etmesi ve yok etmesini temenni edin." çağrısında bulunmuştu.

İLKHA'ya konuşan Molla Sinan Ünel, İslam kahramanı Ebu Ubeyde'nin çağrısına Müslümanların icabet edilmesi gerektiğini dile getirerek, kılınan namazlarda kunut duasının ihmal edilmemesi gerektiğini söyledi.

Ünel, Peygamber Efendimiz'in (Sallallahu Aleyhi vesselem) o kadar çile çekmesine rağmen ağzından beddua çıkmadığını fakat İslam'ı öğretmesi için gönderilen sahabelerin şehid olmasına Resulullah'ın çok üzüldüğünü ve namazda kunut duasında zalimlere beddua da bulunduğunu hatırlattı. 

"Kunut duası bir dua şeklidir"

Ünel, "Kunut duası isminden de anlaşılacağı üzere bir dua şeklidir. Hanifi mezhebindeki kardeşlerimiz vitir namazının sonunda bu duayı okurlar. Şafii mezhebindeki kardeşlerimiz ve diğer mezheplerde sabah namazının farzından sonra kunut duasını okurlar. Bu Peygamber Efendimizin hayatında da yer almış ibadet şeklidir." dedi.

Biri Maune meselesi Resulullah'ı çok üzmüş ki olayı yapan kabilelere beddualar yağdırmıştır"
Biri Maune meselesinin o kadar çok Resulullah'ı üzdüğünü ve Resulullah'ın namazda kunut duası ettiğini vurgulayan Ünel, "Kassam Tugayları Sözcüsü Ebu Ubeyde'nin bu çağrısı daha çok bize Peygamber sallallahu aleyhi ve sellem‘in döneminde bir kabilenin gelip Resulullah aleyhisselam'dan kendilerine dinlerini öğretmesi için ashabı talep etmesi, bir İslam davetçileri istemesi ve bunun üzerine Allah Resulü onlara çoğu suffa ehlinden olmak üzere 70’e yakın sahabe alimi onlara dinlerini öğretmesi için gönderiyor. Tabi bunlar yolda büyük bir ihanete maruz kalıyorlar ve bazı kabileler tarafından şehid ediliyorlar. Şehadet olayından kurtulan 1-2 tane sahabe Medine’ye geri dönüyor. Allah Resulü aleyhissalatu vesselam'a olayı anlatınca, Allah Resulü bu olaya çok üzülüyor, hakikaten derinden üzülüyor ve bu şekilde aylarca günlerce belki haftalarca bu kabilelere beddua ediyor. Namazda bu kunut duasında bu zalimlere beddua da bulunuyor. Allah Resulü hepimizin âlemlere rahmet olarak gönderilmiş bir Peygamberdir. Kendisine hem sözlü hem fiili o kadar çile yapılmasına, Taif‘i yaşamasına, yollarına diken atılmasına, üzerine deve pisliği atılmasına rağmen, yani birçok zaman diliminde kendisine hakaret edilmesine ve birçok çileye maruz kalmasına rağmen kolay kolay Resulullah'ın ağzında insanlara beddua çıkmamıştır. Çünkü âlemlere rahmet olarak gönderilmiş. Gel görki Biri Maune meselesi o kadar çok Resulullah'ı üzmüş ki günlerce, haftalarca bu olayı yapan kabilelere beddualar yağdırmıştır." diye konuştu.

"Kur'an'ın tabiriyle haddi aşan zalimlerin kahrolması için kunut duası okuyalım"

Kendilerinden önceki zalimler gibi tarihin çöplüğüne atılması için her Müslümanın kunut duası okuması gerektiğini dile getiren Ünel, "Bu olayın Resulullah'ın hayatında cereyen etmesi bize de bugün Ebu Ubeyde gibi bir kardeşimizin, bir İslam kahramanın çağrısıyla bizlerde bugün namazlarımızda bir yandan Gazze'deki Müslümanlara, El Kassam Tugayları'na, Kudüs Seriyyelleri'ne ve orada mücadele veren bütün kardeşlerin muvaffakiyeti, muzafferi, zafere kavuşmaları için dua ederken bir yandan, aslında kunutun amacı da budur. Bu zalimlere, bu müstekbirlere, bu kan emicilere beddua etmektir. Ciddi anlamda beddua göndermektir. Bunları namazlarımızın sonunda ellerimizi Allah’a açarak; küçük büyük, genç yaşlı, kadın demeden belki dört ay yakın bir zamandır Gazze'de kan kusturan, insanlığı öldüren, ekini ve nesli talan eden, hiçbir değer tanımayan, zulümde sınır tanımayan, Kur'an'ın tabiriyle haddi aşan zalimlerin kahrolması için, yerle yeksan olması için, kendilerinden önceki zalimler gibi tarihin çöplüğüne atılması için, yüce Allah’ın onları kahru perişan etmesi için hepimizin duada bulunması gerekiyor. Ebu Ubeyde kardeşimizin de biz Müslümanın istediği de budur." şeklinde konuştu.

"Kılmış olduğumuz namazlarda ellerimizi açarak Kunut duasını ihmal etmeyelim"

Ünel, Ebu Ubeyde'in çağrısına destek vermek amacıyla namazlarda kunut duasının okunması gerektiğine dikkat çekerek şunları söyledi:

"Bizlerde bu değerli komutanımızın, İslam kahramanının çağrısına inşallah Müslüman olarak icabet etmeli ve her birimiz kılmış olduğumuz namazlarda ellerimizi açarak kunut duasını ihmal etmeyelim. Her namaz kıldığımızda aklımıza Ebu Ubeyde'nin çağrısı gelsin ki bu çağrı çok yerinde ve anlamlı bir çağrıdır. Peygamber sallallahu aleyhi vesellem'in sünneti ile uyumlu bir çağrıdır. Çünkü Allah Resulü, o İslam kahramanların şehadetinden dolayı kunut duası yapmıştır. Bugün Gazze'de binlerce İslam kahramanı şehit oluyor, binlerce masum çocuk şehit oluyor ve binlerce hafız ile alim şehit oluyor, kahramanlar şehit oluyor rehberler şehit oluyor. Bütün bunlardan dolayı bizler de Peygamber Efendimizin yaptığı gibi Ebu Ubeyde kardeşimizin bu çağrısına destek verip, namazlarımızda bu kunut duasını icra etmemiz gerekiyor." (İLKHA)

0 yorum

FİKRİNİZİ BELİRTİN

Zorunlu alanları doldurunuz *