image

HAMAS, yaptığı açıklamada, Netenyahu'nun son açıklamalarının, faşist siyonist ideolojinin Filistin halkını ve onun meşru haklarını tamamen yok saydığını bu yüzden de ona karşı soykırım gerçekleştirmek suretiyle bir ırkçı tasfiye politikasını hakim kılmayı hedeflediğini vurguladı. 

Açıklamada, söz konusu düşmanca açıklamaların aynı zamanda faşist yahudi yerleşimcilerin desteğiyle iktidara gelen mevcut siyonist hükümetin, ABD yönetiminin pazarlamaya çalıştığı sözde "barış" girişimlerine ve normalleşme çabalarına da bir cevap niteliği taşıdığına dikkat çekildi.

HAMAS, işgal rejiminin bu tutumunun karşısında tüm Filistin halkının, Arap dünyasının ve İslam aleminin hep birlikte, Filistin halkına yönelik suçlarını sürdürmekte ısrarlı davranan siyonist düşmana karşı güçlü bir tavır sergilemesini zorunlu kıldığına işaret etti.

Siyonist savaş suçlusu Netanyahu, son açıklamasında bölgeyi ne HAMAS'ın ne de Ramallah'taki Filistin Yönetimi'nin yönetmesine izin vermeyeceklerine işaret etmiş, işgal rejiminin "Ürdün Nehri'nin batısındaki bütün topraklarda güvenlik kontrolüne sahip olması gerektiği" yönde sözler sarf etmişti. (İLKHA)

0 yorum

FİKRİNİZİ BELİRTİN

Zorunlu alanları doldurunuz *