image

Kış mevsiminde en fazla yaşanan rahatsızlıklardan olan grip, nezle, soğuk algınlığı gibi rahatsızlıklardan korunmak isteyen vatandaşların en çok tercih ettiği bitkisel çayların başında gelen Ihlamurun fiyatının bu sene çok yükseldiğini ifade eden aktar Vasfi Gültekin, “Ihlamurun fiyatı adeta altında yarışıyor diyebiliriz.” şeklinde konuştu.

VATANDAŞ BU DÖNEMDE BİTKİSEL ÇAYLARA ÇOK RAĞBET EDİYOR

Soğukların şiddetlenmesi ile vatandaşların bitki çaylarına olan talebinin arttığını ifade eden Gültekin, “Vatandaşlar en fazla ıhlamur, nane limon, kuşburnu, hatmi çiçeği, adaçayı gibi ürünleri tercih ediyor. Ihlamurun fiyatı diğer bitkisel ürünlere oranla daha fazla arttı. Bunun sebebi hem üretimde yaşanan düşüş hem de talebin yüksek olmasıdır. Birçok vatandaş almak istiyor ama fiyatını sorduktan sonra almaktan vazgeçiyor.” ifadelerini kullandı.

MEVSİMSEL ŞARTLAR BİTKİSEL ÜRÜNLERİ DE VURDU

Dünyada ve ülkemizde yaşanan iklim değişiklikleri sebebiyle bitkisel ürün üretimlerinde büyük oranda düşüş yaşandığını ifade eden Gültekin, “Bu durum da ürün tedariğini etkiliyor ve arzın düşük, talebin yüksek olması sebebiyle ürünlerin fiyatı hızla yükseliyor. Örneğin ıhlamurun fiyatı geçen sene en fazla 400 lira iken bu sene 800 liradan başlayarak 1200 liraya kadar kalitesine göre yükseliyor.” şeklinde konuştu.

MUSTAFA KAYNAK

0 yorum

FİKRİNİZİ BELİRTİN

Zorunlu alanları doldurunuz *