image


Kremlin Sözcüsü Dmitriy Peskov, gazetecilerin sorusu üzerine ABD ve İngiltere'nin Yemen'e yönelik saldırılarını değerlendirdi.

ABD’nin Yemen’deki Ensarullah aleyhine sunduğu ve Birleşmiş Milletler Güvenlik Konseyinin (BMGK) kabul ettiği karar tasarısında kendileri dahil 4 ülkenin çekimser kaldığını belirten Peskov, "Çekimser kaldık çünkü saldıran ülkeler eylemlerine uluslararası hukuki zemin yaratmaya çalıştılar. Kabul edilen kararın saldırı hakkı tanımaması nedeniyle de bu girişim başarısızlıkla sonuçlandı." dedi.

Saldırıları kınadıklarını belirten Peskov, "Uluslararası hukuka göre bunlar gayrimeşru. Bizim duruşumuz bu şekilde." diye ekledi.

Rusya Dışişleri Bakanlığı Sözcüsü Maria Zaharova  ise saldırıları "uluslararası hukukun tamamen göz ardı edilmesi" olarak niteledi.

Zaharova "ABD'nin Yemen'e yönelik hava saldırıları, Anglosaksonların BM Güvenlik Konseyi kararlarını saptırmasının bir başka örneğidir." dedi.

Öte yandan Rusya, ABD ve İngiltere'nin Yemen'e yönelik saldırılarıyla ilgili, Birleşmiş Milletler Güvenlik Konseyinin (BMGK) bugün acil toplanmasını talep etti.

Rusya'nın Birleşmiş Milletler (BM) Daimi Temsilciliğinin sosyal medya hesabından yapılan açıklamada, "Rusya, ABD ve İngiltere'nin Yemen'e yönelik saldırılarıyla ilgili BMGK'nin 12 Ocak'ta acil toplanmasını talep etti." ifadelerine yer verildi. (İLKHA)

0 yorum

FİKRİNİZİ BELİRTİN

Zorunlu alanları doldurunuz *