image


İşgalci ölüm makinesi, Gazze Şeridi'nde 3 ayı aşkın süredir çocukları, kadınları, yaşlıları ve insan yaşamının her alanını hedef alan barbarca suçlarını işlemeyi sürdürüyor.

Geçen Cumartesi akşamı Han Yunus kampının batısında, işgal uçaklarının Bereys ailesinin yaşadığı bir binayı en az iki füzeyle bombalaması sonucu kanlı bir katliam yaşandı. Bu katliam, yarısı çocuk ve bazıları kadın olmak üzere 28 kişinin şehadetine yol açtı.

Korkunç katliamdan sağ kurtulan bir kişi, Filistin Enformasyon Merkezine yaşadıklarını anlattı.

Beş katlı evde, Gazze Şehri ve kuzey Gazze Şeridi'nden gelen yerinden edilmiş aileler de dahil olmak üzere, çoğu çocuk ve kadın onlarca kişiyle birlikte kaldıklarını söyleyen Filistinli, işgalin attığı 2 füze sonucu evin enkaz ve ceset yığınına döndüğünü kaydetti.

Katliamda şehit olan en yaşlı kişinin 50 yaşında olduğunu, en küçüğünün ise henüz bir haftalık bile olmayan iki çocuk ve anne karnındaki iki fetüs olduğunu aktaran Filistinli, "Bu şehitler, kadınlar ve çocuklar ne yapmışlardı ki? Netanyahu'nun kirli savaşındaki hedefleri bunlar mı?" diye sordu.

Katliamın tanığı, evin onlarca sivili barındırdığını ve bölgede herhangi bir direniş eyleminin yaşanmadığını vurgulayarak işgalci rejimin, tüm dünyanın şahit olduğu bir soykırımla her yere ölüm yağdırdığını kaydetti.

Soykırım suçu

Uluslararası Hukuk Profesörü Raed Abu Badawiyeh, 24 saat kesintisiz süren bu işgal katliamlarının, siyonist rejimin Gazze Şeridi'ndeki Filistin halkına karşı soykırım yaptığını apaçık kanıtladığını vurguladı.

Güney Afrika'nın, Uluslararası Adalet Divanı'nda işgalci rejime karşı "soykırım" davası açmasını takdirle karşılayan Badawiyeh, bu davanın işgali kaygılandırdığını bildirdi.

Badawiyeh, "Gazze Şeridi'nde ortaya çıkan barbarca suçların korkunç sahneleri herhangi bir delil gerektirmiyor. Tablo açık ve nettir. Görüntüler ve tanık ifadeleri işgali kesin ve kararlı bir şekilde kınamaktadır." dedi.

Badawiyeh, işgalin savaş suçlularını takip etmek, onları uluslararası adalete teslim etmek ve zulüm görenlere adaleti getirmek için Filistin ve Arap diplomasisini harekete geçirme çağrısında bulundu. (İLKHA)

0 yorum

FİKRİNİZİ BELİRTİN

Zorunlu alanları doldurunuz *