image

Mardin'de yoğun katılımla gerçekleşen "Kudüs ve Aksa Tufanı'na Destek Mitingi"ne çevre il ve ilçelerinden siyonist işgal çetesine karşı olan kinlerini göstermeye ve Filistin'li kardeşlerine destek olmaya gelen binlerce kişi, sık sık slogan ve tekbirler getirdi.

15 Temmuz Şehitler Parkı Şakir Nuhoğlu Cami önünde düzenlenen mitinge, siyasi parti temsilcileri, STK'lar, kanaat önderleri ve binlerce kişi katılım gösterdi.

Katılım sağlayanlardan olan İTTİHADUL ULEMA Genel Sekreteri Molla Muhammed Özer, Filistin'de yaşananlar hakkında İLKHA mikrofonlarına konuştu.

"Gazze'deki Müslümanlar hali hazırda canı ile savaşıyor"
Gazze'deki Müslümanların canıyla cihad ettiği bu zamanlarda bizlerin de malıyla ve diğer her türlü imkanlar ile cihad farizasını yerine getirmesi gerektiğini söyleyen Özer, "Gazze meselesi bir iman, vicdan ve insani bir meselesidir. Müslümanların bunun için toplanması gerekir. Eliyle müdahale edebilecek olan müdahale etmeli. Malıyla yardımcı olabilecek kişi malıyla yardım etmeli. Canıyla yardım edebilecek olan da canıyla etmeli. Malumdur ki Gazze'deki Müslümanlar, hali hazırda canı ile savaşıyor. Gazze'ye uzak olan ve sınırı olmayan biz diğer Müslümanların üzerineyse miting yapmak, yürüyüş yapmak, gösteriler gerçekleştirmek, basın açıklamaları yapmak düşer. Bu cihadı yerine getirmek ve yerimizde durmamamız gerekir." dedi.

Özer son olarak şunları söyledi:

"Bir yerde Müslümanlara zulüm ediliyorsa diğer Müslümanların da o zulmün durdurulması için çalışması farzdır. Dünyanın bugün yerinde durması, görmemesi ve ses çıkarmaması biz Müslümanların daha çok tepki göstermesine vesile olmalı. Çalışmalıyız, mücadele etmeli, meydanlara inmeliyiz. Nasıl ki ilk günler durmadıysak şimdi de durmamalıyız. Bu zulüm bitene kadar meydanlarda olmalıyız. Allah bu mitinge katılım sağlayanlardan razı olsun." (İLKHA)

0 yorum

FİKRİNİZİ BELİRTİN

Zorunlu alanları doldurunuz *