image

86 gündür Gazze'ye yönelik ağır bombardımanla dünyanın gözü önünde bir soykırım gerçekleştiren Siyonist işgal rejiminin vahşeti aralıksız devam ederken, Filistinli Müslümanlara destek vermek maksadıyla dünyanın hemen her yerinde Siyonist vahşete karşı gösterilen tepkiler de çığ gibi büyüyor.

Saldırıların başladığı 7 Ekim tarihinde itibaren Türkiye'nin birçok ilinde destek mitingleri tertipleyen Peygamber Sevdalıları, Mardin'de "Kudüs ve Aksa Tufanı'na Destek Mitingi" düzenledi.

BATMAN’DAN DA ÇOK SAYIDA KİŞİ KATILDI

15 Temmuz Şehitler Parkı'nda başlayan mitinge, Batman’ın yanı sıra çevre il ve ilçelerden de gelen duyarlı halk da destek verdi.

Saat 13.30'da Hafız Zekayi Kahraman Hoca'nın okuduğu Kur'an-ı Kerim tilavetiyle başlayan mitingin sunuculuğunu Mustafa Tufan yaptı.

Mitingin açılış ve selamlama konuşmasını Peygamber Sevdalıları Mardin Derneği Başkanı Molla Fesih Memiş yaptı.

Özlem Ajans sanatçıları İlahiler seslendirdi.

Programda HAMAS yetkililerinden Ebu Suheyb Fehed bir konuşma gerçekleştirdi.

HÜDA PAR Genel Sekreteri ve Gaziantep Milletvekili Şehzade Demir de katıldığı programda, Kudüs’ün özgürlüğüne giden yolun açıldığının altını çizdi.

"BUNDAN SONRAKİ SÜREÇTE YA KUDÜS ÖZGÜRLEŞECEK YA DA MÜSLÜMANLARA RAHAT KALMAYACAK"

Gazze ve Mescid-i Aksa'nın, İslam ümmeti için olduğu kadar küresel emperyalizm için de ö, nemli olduğunu belirten Demir, "Bundan sonraki süreç ya Kudüs'ün özgürlüğüne vesile olacak ya da bundan sonraki süreçte Müslümanlara rahat kalmayacaktır. Çünkü küffar çıtasını yükseltmiş, İslam ümmetinin darmadağın olmasını hedefine koymuştur. İzzeddin el-Kassam kardeşlerimizin bu mücadelesini, bu tufanını niye başlattığını biliyor musunuz? Onların (küffarın) hedefleri büyüdü, onlar İslam ümmetini darmadağın etmek için harekete geçtiler. Bu nedenle diyorum artık hiçbir şeyi eskisi gibi olmayacak. Birileri kalkıp HAMAS için 'terör' diyor, 'gayr-ı meşru' diyor. Halbuki (HAMAS) 75 yıldan beri var olan vahşete, yıkıma, katliama, soykırıma karşı aziz bir özgürlük hareketidir, dünyadaki en meşru mücadeledir." dedi.

Gazze'ye yönelik saldırıların sadece Gazze'ylı sınırlı olmadığını ifade eden Demir, "Mesele Gazze'den çok daha ileri bir şeydir. Siyonizmin, küresel emperyalizmin iş birliğinin geldiği noktadır. İslam ümmetinin hedefe konulduğu, İslam ümmetinin tamamı ile kaldırılmak istendiği bir sürece başlanmıştır. Bugün Aksa Tufanı sonrasında bütün küffarın, savaş gemilerini, ordularını memleketimize, Akdeniz'e ve diğer yerlere yığılmalarının anlamını hepimiz iyi bilmeliyiz."

Demir, küresel emperyalizm ve Siyonizm ittifakının yeni olmadığını; 1900'lü yıllarında başında bu yana devam ettiğini anlattı.

HÜDA PAR Genel Sekreteri Şehzade Demir, Aksa Tufanı'yla, "İslam ümmetinin" sadece bir kavram olarak kaldığının, Batı'nın gerçek cani yüzünün yanı sıra direnişin kahramanlığının ortaya çıktığını kaydetti.

Demir, "Kahraman kardeşlerimizin ortaya koyduğu bir husus da şudur: Özgürlüğün bedeli ağırdır, özgür olmak isteyenler ancak bu ağır bedeli ödemeyi göze almak zorundadırlar. İslam Ümmeti, İslam ümmetinin mensupları bedel ödemeyi göze almadan hiçbir şekilde aziz olmazlar. İslam ümmetinin aziz olabilmesi için bütün Müslümanların, dünya Müslümanlarının bedel ödemeyi göze alması lazımdır. Allah'ın izniyle hepimiz bu bedeli ödemeye hazırız." diye ekledi.

MUSTAFA KAYNAK

0 yorum

FİKRİNİZİ BELİRTİN

Zorunlu alanları doldurunuz *