image

Galatasaray ile Fenerbahçe'nin karşı karşıya geleceği Turkcell Süper Kupa finali öncesi tarihi bir kriz ortaya çıktı.

SÜPER KUPA OYNANAMADI!

Suudi Arabistan'ın başkenti Riyad’daki Al-Awwal Park Stadı’nda oynanması planlanan mücadeleye Mustafa Kemal’in 'Yurtta sulh, cihanda sulh' sözünün yer aldığı pankartla çıkması planlanan takımlara Suudi yetkililer tarafından izin verilmediği iddia edildi. Aynı zamanda futbolcuların Mustafa Kemal'in imzasını taşıyan formalarla sahaya çıkmasına ve maç başında İstiklal Marşı’nın okunmasına da Suudi yetkililer tarafından izin verilmeyeceği ifade edildi.

Günün devamında Galatasaray Başkanı Dursun Özbek ve Fenerbahçe Başkanı Ali Koç, TFF Başkanı Mehmet Büyükekşi ile toplantı yaptı. Süper Kupa maçının oynanacağı, son dakikaya kadar söyleniyordu ancak belirsizlik devam etti.

TAKIMLAR OTELDEN ÇIKMADI, MAÇ İPTAL EDİLDİ

İki takım da maç için otellerinden ayrılmadı. Kulüpler pankart ve tişört kararlarından geri adım atmazken; maç oynanamadı.

Saat 21.40 itibarıyla Fenerbahçe Spor Kulübü kafilesi, havaalanına gitmek üzere kaldıkları otelden ayrıldı.

TFF BAŞKANI İSTİFA ETTİ!

Yaşanan gelişmelerden sonra TFF Başkanı Mehmet Büyükekşi istifa ederken Fenerbahçe'nin sosyal medya hesabından beklenen açıklama geldi. Açıklamada:

"Kamuoyuna duyurulur

Cumhuriyetimizin ve Türkiye Futbol Federasyonu’nun 100. Yılını yurtdışında da kutlamak amacıyla, Türk Futbolunun marka değerine ve kulüplerimize katkı sağlayacak şekilde kulüplerimizle organize ettiğimiz, 29 Aralık 2023 Cuma günü saat 20.45’te oynanması planlanan 2023 Süper Kupa müsabakası organizasyondaki bazı aksaklıklar nedeniyle Kulüplerimizle birlikte aldığımız ortak karar neticesinde ileri bir tarihe ertelenmiştir.

Ev sahibi ülkenin Futbol Federasyonu, ilgili kurum ve kuruluşlarına şu ana kadar Süper Kupa’nın organizasyonu için göstermiş oldukları çaba nedeniyle teşekkür ederiz.

Türkiye Futbol Federasyonu

Fenerbahçe Spor Kulübü

Galatasaray Spor Kulübü"

ifadeleri yer aldı.

Süper Kupa'da 'Atatürk formalılar içeri alınmadı' yalanını Fenerbahçeli taraftar çökertti

İptal edilen Süper Kupa maçının, "Atatürk imzalı pankart ve tişörtlere izin verilmediği" iddiasıyla iptal edildiği konuşuldu. Bazı medya organları ve sosyal medyada da bu iddiaları körükleyecek doğrultuda, "Atatürk formalılar stada alınmadı" söylemlerini ileri sürdü. Ancak ortaya çıkan bir fotoğraf bu iddiaları çürüttü. Al-Awwal Park Stadyumu'na giren Fenerbahçeli bir taraftarın, üzerinde Atatürk fotoğrafı bulunan sarı lacivertli forma ile çektirdiği fotoğrafı ortaya çıktı.

İleri bir tarihe ertelendiği açıklanan karşılaşmanın iptal gerekçeleri ise Türkiye'de bir kesim tarafından köpürtüldü.

Suudi polisinin Türk bayraklarını stada almadığı, soyunma odasına girerek futbolcuların üzerindeki Atatürk resimli formaları topladığı ileri sürüldü.

Bir kısım basın tarafından körüklenen yalanlar arasına İstiklal Marşı'nın söyletilmediği dahi eklendi ancak daha sonra ortaya çıkan videolarda bu iddianın gerçeği yansıtmadığı görüldü.

Fenerbahçeli taraftar Atatürk formasıyla stada girdi

Bazı basın organlarınada ortaya atılan 'Atatürk formalılar içeri alınmadı' iddiasını yalanlayan bir fotoğraf ortaya çıktı.

Söz konusu fotoğrafta, Fenerbahçeli bir taraftarın, müsabakanın oynanacağı Al-Awwal Park Stadyumu'nda üzerinde Atatürk fotoğrafı bulunan sarı lacivertli forma ile poz verdiği görüldü.

MUSTAFA KAYNAK

0 yorum

FİKRİNİZİ BELİRTİN

Zorunlu alanları doldurunuz *