image

Evinizde olsun; üzerinizde, iş yerinizde, çevrenizde olumsuz bir hava hissediyorsunuz. Ruhunuz bir türlü huzur bulmuyor. Bunun nazar, sihir ya da büyüden kaynaklandığını düşünebilirsiniz. Gerçekten de olumsuz ruhi enerjineler olarak kabul edilen nazar, sihir veya büyüye maruz kalmak olası bir durumdur. İşte bu durumdan kurtulmak için önerilen güçlü dulalar diye tabir edilen bazı dualar vardır.

SİHİR VE BÜYÜYÜ GERİ ÇEVİRMEK İÇİN EN GÜÇLÜ DUA

İslam dininde kabul edilen en güçlü dua Ayet’ü-l Kursi’dir. Ayet’ü-l Kursi, Bakara Suresi'nin 255. ayetidir ve nazar, sihir ve büyü gibi şeylerin etkisini yok etmeye yardımcı olur.

Ayrıca, " İhlas, Felak ve Nas" sureleri gibi Korunma Sureleri de nazar, sihir ve büyüye karşı koruma sağlar. Bu sureleri düzenli olarak okumak ve Allah'a güvenip dayanmak; nazar, sihir ve büyü gibi kötü niyetli etkilere karşı koruma sağlar.

KORUNMA DUASI

Sahabenin meşhurlarından Ebu Derda'nın (ra) belalardan korunmak için şöyle dua ettiği rivayet edilir:

Korunma Duasının Arapçası

Korunma Duasının Arapça telaffuzu

"Allâhümme ente Rabbî! Lâ ilâhe illâ ente. Aleyke tevekkeltü ve ente Rabb'ül-arşi'l-kerîm. Mâşâa'l-lâhu kâne ve mâ lem yeşe’ lem yekün; ve lâ-havle ve lâ-kuvvete illâ bi'l-lâhi'l-aliyyi'l-azîm. A'lemü enne'l-lâhe alâ külli şey'in kadîr; ve ennellâhe kad ehâta bikülli şey'in ilmâ! Allâhümme innî eûzu bike min şerri nefsî ve min şerri külli dâbbetin. Ente âhizün binâsıyetihâ. İnne Rabbî alâ sırâtın-müstakîm!"

Korunma Duasının Türkçe Anlamı

"Ey Allah'ım! Sen benim Rabb'imsin! Senden başka ilah yoktur. Ben sadece sana dayanıp güvendim. Sen yüce arşın sahibisin! Allah neyi dilerse o olur; dilemediği ise olmaz. Hakiki güç ve kuvver yüce Allah'a aittir. Ben biliyorum ki Allah'ın her şeye gücü yeter ve O'nun ilmi her şeyi kuşatır.   Ey Allah'ım! Ben nefsimin şerrinden sana sığınıyorum. Ayrıca perçemleri senin elinde olan diğer bütün canlılardan da sana sığınıyorum. Şüphe yoktur ki benim Rabb'im doğru yola [ulaştırandır]." (Beyhaki, el-Esma ve's-Sıfat, hadis no: 344)

Bu dua, sahabenin meşhurlarından Ebu Derda'nın (ra) belalardan korunmak için okuduğu rivayet edilen duadır. Anlamı bakımından Allah'ın tesbih, takdis ve rahmetine sığınma duasıdır. Düzenli Kur’an ve dua okumak, Allah'a güvenip dayanmak; nazar, sihir ve büyü gibi kötü niyetli etkilere karşı koruma sağlar.

EDİTÖR: MUSTAFA KAYNAK

  Ayetul Kürsi Ayeti Arapça Okunuşu ve Anlamı

0 yorum

FİKRİNİZİ BELİRTİN

Zorunlu alanları doldurunuz *