image

Gazzeli annelere destek, seslerini duyurmak için Batman İslami Sivil Toplum Kuruluşları kadın kolları tarafından organize edilen "Anneler Gazze İçin Yürüyor" etkinliğine binlerce kadın katıldı. Batman Park AVM önünden Atatürk Parkı Sergi Alanı'na kadar yürüyen anneler sık sık tekbirler getirdi, Siyonist katiller aleyhine sloganlar attı.

Yürüyüşten sonra, Atatürk Parkı Sergi Alanında basın açıklaması okundu. Basın açıklamasından önce Kur’an tilaveti okundu. Daha sonra Zeynep Gülşen, bir konuşma yaptı.

KATLEDİLEN 8000’DEN FAZLA ÇOCUĞUMUZ İÇİN KALPLERİMİZ KAN AĞLAMAKTA

Gülşen, yaptığı açıklamada, “20 bini aşkın kardeşimiz şehit edildi. Bunların 8 binden fazlası çocuk, 6 binden fazlası da kadınlardan oluşuyor. Siyonistler, yapmış olduğu saldırılarda hiçbir kural, kaide ve ölçü tanımamakta, kadın, çocuk, yaşlı ve bebekleri katletmektedir. 7 Ekim’den bu yana katledilen 8000’den fazla çocuğumuz için kalplerimiz kan ağlamakta, Gazzeli annelerimizin feryatları yürekleri dağlamaktadır. Tüm Dünya anneleri gibi Batmanlı anneler de bu acıları yüreklerimizde derinden hissediyoruz vahşeti lanetliyoruz. Gazze’de anneler çocuklarını aç olarak toprağa vermektedir.  Gazze’de her gün bebeklerin cenaze namazı kılınmakta, anne karnındaki henüz doğmamış bebekler bile katledilmektedir.” İfadelerini kullandı.

GAZZELİ ANNELERİN ACISI, BİZ BATMANLI ANNELERİN DE ACISIDIR

Halka seslenen Gülşen, “Batmanlı kadınlar olarak halkımıza da diyoruz ki; ilk kıblemiz Mescid-İ Aksa’nın ve Müslüman kardeşlerimizin, Filistinli annelerin, bacıların ve çocukların yanındayız. Hangi evladının acısına yanacağını bilmeyen Gazzeli annelerin acısı, biz Batmanlı annelerin de acısıdır. Şehit olan annelerin emaneti bizlerin emanetidir. Bizler bu emanetlere sahip çıkıp çocuklarımızı Filistin davasıyla büyütmeliyiz.” Dedi.

Gülşen’in konuşmasından sonra basın açıklamasını okuyan Emine Ayhan, Gazze’de dünya liderlerinin ve özellikle de halkı Müslüman olan devletlerin başkanlarının gözleri önünde 75 gündür İsrail’in insanlık suçu işlediğini ve soykırım yaşandığını söyledi.

BURADA GAZZELİ ANNELERİN FERYADI OLMAK İÇİN BULUNUYORUZ

Ayhan, “Ben burada sizlere hitap ederken bile devam eden katliamlarda şehit olanların çoğu kadın ve çocuktur. Bu durum Müslüman olarak bizleri derinden sarsmakta ve bir anne olarak yüreklerimizi dağlamaktadır. Bugün burada bu programla, Hak Batıl mücadelesinin sürdüğü şu zaman diliminde, Allah katında zulme ve zalim hükümdarlara karşı hakkı haykıranlar olarak yazılmak için bulunuyoruz. Mazlumlara ses olmak için bulunuyoruz, Gazzeli annelerin feryadı olarak bulunuyoruz, şehit-yetim-öksüz-yurtsuz kalan çocukların bedenlerinden sızan bir damla kırmızı gözyaşı için bulunuyoruz.” Dedi.

GÜN KARDEŞLERİMİZLE DAYANIŞMA GÜNÜDÜR

Ayhan açıklamasının devamında, “Bıçak kemiğe dayanmış, sabır taşı çatlamıştır. Siyonist İsrail döktüğü kanda boğulmalıdır, boğulacaktır. Ama bugün ama yarın! Fethi Mübin yakındır inşallah. Allah’ın izniyle Filistin’in özgürlüğü artık sadece zaman meselesidir. Gün kardeşlerimizle dayanışma günüdür. Gün meydanları doldurma, Filistinli kardeşlerimizin sesi olma günüdür.”  İfadelerini kullandı. 

Program Sureyya Yıldız’ın kapanış duası ile bitti.

MUHARREM KAYIK

 


0 yorum

FİKRİNİZİ BELİRTİN

Zorunlu alanları doldurunuz *