image

Salih Günaydın AİHL öğrencileri Gazze’ye destek için ezgiler okuyup, koreografi ile gösterisi yaptılar.  Programda seslendirilen ezgilere bütün öğrenciler eşlik etti.

Düzenlenen programın açılışı Kur’an’ı Kerim okunması ile başladı. Programın açılış konuşmasını Müdür Yardımcısı Emin Sütçü yaptı.

Açılış konuşmasında Sütçü, “Bundan yıllar önce Filistin direnişinin lideri sembol ismi Şeyh Ahmet Yasin şöyle demişti: Yakında bizim büyük ölümlerimizi duyacaksınız, o zaman alınlarımızda şu yazılacak: 'Bizler direndik! İleri atıldık ve kaçmadık!' Ve bizimle birlikte çocuklarımız, kadınlarımız, yaşlılarımız ve gençlerimiz ölecek! Onları, bu suspus ve bön ümmete yakıt yapacağız! Bizden, teslim olmamızı ve beyaz bayrak dikmemizi beklemeyin! Çünkü biz, bunu yapsak da öleceğimizi biliyoruz. Bırakın savaşçı onuruyla ölelim! Dilerseniz bizimle olun, elinizden geldiğince, öcümüzü sizden her biri boynuna taksın! Dilerseniz bize acıyarak ölümümüzü izleyin! Temennimiz, Allah'ın, emaneti savsaklayan herkesten kısas almasıdır! Umarız bizim aleyhimize olmazsınız! Allah aşkına, bari aleyhimize olmayın!” diye konuştu.

 

“TERLİKLİ, EŞOFMANLI VE YIRTIK ELBİSELİ MÜCAHİTLER BİZE ÇOK ŞEY ÖĞRETTİ”

 

Konuşmasının devamında Sütçü, “Ey ümmetin liderleri, ey ümmetin halkları! İşte bizler bugün, Yıllar önce bugünleri gören Şeyh Ahmet Yasin’e cevap vererek diyoruz ki, bizler sadece ölümleri izlemiyoruz. Elimizle, dilimizle sahip olduğumuz tüm imkanlarla Filistin’in yanında olduğumuzu göstermek için burada toplandık. Sevgili gençler! Elinizden ve dilinizden geldiğince Kudüs davasına sahip çıkın ve bu davayı anlatın. Sahte kahramanlar peşinden gitmeyin, gerçek kahramanları tanıyın. Bazen terlikle görürsünüz onları bazen yalın ayak, bazen eşofmanla bazen dizleri yırtık pantolonla görürsünüz onları... Kuran hafızıdır çoğu onların, Kazaya kalmış namazları dahi yoktur. Öylesine aşıktırlar Kur’an’a ve öylesine aşıktırlar namaza.” dedi.

 

“HER ŞEYİNİ KAYBETSEN DE ELHAMDÜLİLLAH DİYE BİLMEYİ ÖĞRETTİLER”

 

Aksa Tufanı ile dünyaya birçok şey öğrettiklerini aktaran Sütçü, “Onlar bu 21. asırda, değil İslam alemine, koca insanlık alemine öğretmen oldular. İzzeti, şerefi, haysiyeti, onurlu yaşamayı, vatansız yaşamaktansa izzetlice ölmeyi öğrettiler tüm dünyaya. Her şeyini kaybetsen de Elhamdülillah diyebilmenin, herkes sırtını dönse de Hasbunallahi ve nimel vekil diyebilmenin en güzel dersini verdiler. Bize düşen en güzel şekilde ders alıp bu Kur’an davasını, Peygamberimiz Hz. Muhammed Mustafa (sav)’nın yolunu sürdürmektir.” diye konuştu.

Daha sonra Program marşlar, dualar ve çeşitli etkinliklerle sürdü. Programa öğrencilerden yoğun katılımın olduğu gözlendi.  MUHARREM KAYIK

0 yorum

FİKRİNİZİ BELİRTİN

Zorunlu alanları doldurunuz *