image

 

Mazlumder Batman Şubesi:

 HENDEKÇİ ANLAYIŞ BÜYÜK DRAMLARA YOL AÇTI

Mazlumder Batman Şubesi bölgede şiddetlenen çatışmalarla ilgili yaptığı açıklamada hendekçi anlayışın ve uzun süreli sokağa çıkma yasaklarının bölgeyi büyük bir felaketin eşiğine getirdiğini belirterek halkın büyük acılar çektiğini ifade etti.

 

Yaşanan olaylarla barış umutlarının büyük yara aldığını belirten Mazlumder Batman Şube Başkanı Hasan Argünağa, “ Ülkemizin en temel sorununun demokratik ve barışçıl yöntemlerle çözüme kavuşturulmasını amaçlayan ‘Barış Masası’nın devrilmesinden bu yana geçen zaman sürecinde yaşanan kahredici gelişmeler ülkemizi büyük bir felaketin eşiğine getirmiştir.  Yaklaşık bir yıl öncesine kadar ülkede yaşayan 80 milyon insana, sorunların ancak görüşmelerle, diyalogla çözüme kavuşturulabileceği konusunda ikna etmeye çalışan, on yıllardır sürdürülen ve herkese büyük acılar yaşatarak insanlarımızın can ve mal kaybına neden olan yöntemlere son verileceği konusunda umut olanlar gerçeği kamuoyunun malumudur.” Dedi.

HALKA BÜYÜK ACILAR YAŞATILIYOR!

Ülkede, bölgede yaşayan vatandaşların yüzde 95’inin sorunların hendek ve barikatlarla, mayın ve tuzaklamalarla, uçak ve helikopterlerin sorti ve bombardımanlarıyla, panzer ve ağır silahların kullanılmasıyla hiçbir sorununun çözüme kavuşturulmayacağı düşüncesinde olduklarına inandıklarını belirten Argünağa, “ Hal böyle iken hendekçi anlayış dayatılmış, sivil halkın yaşam alanları olan yerleşim yerlerinin cadde ve sokakları patlayıcılarla tuzaklanmış, buna karşılık kamu güvenliği adına uygulanan uzun süreli sokağa çıkma yasakları ve her türlü ağır silahların kullanıldığı yöntemlere başvurularak çok vahim insanlık dramlarına neden olunmuştur.” İfadelerini kullandı.

HALKIMIZ RUH SAĞLIĞINI YİTİRMEK ÜZERE

Günlerdir Sur, Nusaybin, Cizre, Silopi ve Dargeçit’te halkın kelimenin tam anlamıyla yaşam mücadelesi verdiklerini söyleyen Argünağa, “ Yerleşim yerlerini terk edemeyecek kadar yoksul ve perişan halkımıza taraflarca ağır bedel ödettirilmektedir. Günlerdir mahsur kaldıkları evlerinin bodrum ve kuytu köşelerinde, kulakları sağır eden patlayıcıların dehşet ve korkusuyla, her türlü gayrı insani yaşam koşullarında soğukla, açlıkla boğuşan özellikle çocuklar ve kadınların ruh sağlıklarını yitirme aşamasına geldiklerine inanıyoruz.” Dedi.

ARTIK YETER

 Yaşananları kınadıklarını belirten Argünağa, “Mazlumder Batman şubesi olarak; halkımıza çok büyük acılar yaşatılmasına artık yeter diyoruz. İnsanı merkezine almayan her uygulamayı kınıyoruz. Mevlid Kandili için din adına mesajların yayımlandığı böylesi bir günde ellerin tetikten çekilmesini istiyoruz. İnsanların en temel hakkı olan can ve malına yönelik her türlü hukuksuz yol ve yöntemlerden, bu kapsamda hendek ve barikatlar ile tuzaklamalardan, yerleşim yerlerine tank ve toplarla yapılan saldırı ile ablukalardan derhal vazgeçilmesi çağrısını yapıyoruz. “ dedi. Şevki Aslan

 

 

0 yorum

FİKRİNİZİ BELİRTİN

Zorunlu alanları doldurunuz *