image

Anadolu Gençlik Derneği (AGD) Genel Merkezi’nin geleneksel hale getirdiği “Liseli Gençler Efendimizin İzinde” temasıyla Türkiye geneli lise öğrencilerine yönelik düzenlediği ödüllü Siyer-i Nebi yarışması Batman’da da bugün yapıldı.

Siyer-i Nebi bilgi yarışmasıyla ilgili bilgi veren AGD Batman Şube Başkanı Lokman Özkan, 10 binini üzerinde öğrencinin sınava katıldığını söyledi.

AGD olarak Türkiye geneli Siyer-i Nebi bilgi yarışmasının üçüncüsünü yaptıklarını hatırlatan Özkan, “Siyer-i Nebi sınavı Türkiye’nin her ilinde liseli kardeşlerimiz arasında yapıldı. Elhamdülillah çok ciddi bir katılım gerçekleşmektedir. Bugün Batman merkez ve ilçelerde 10 binin üzerinde öğrencinin katılımıyla, 35 sınav merkezinde sınavımızı yaptık. Sınavı yapmamızdaki amacımız, Peygamberimiz hayatımızın her alanında bize örnek teşkil etmesi lazım. Yeryüzünde yaşanan olumsuzlukların temel sebebi, Peygamberimizi sünnetini kendi hayatımıza koymayışımızdan kaynaklanmaktadır. İşte bu yüzden gençlerde Peygamber sevgisini oluşturmak için bu sınavı yapmayı uygun gördük. Binlerce öğrencinin bu sınava katılması gençlerin Peygambere olan bağlılığının işaretidir. İnşallah bu da bizlere gelecekte bir umut ışığı olacaktır.” dedi.

Sınavda derece yapan öğrencilere hediye vereceklerini belirten Özkan, “Ödüllerimiz üç etapta verilecektir. İlçelerde ilk üçe giren kardeşlerimize ödüller verilecektir. Batman merkezde de dereceye giren kardeşlerimize bir yıl boyunca eğitim bursu vereceğiz. Ayrıca bu kardeşlerimiz Türkiye’de genelinde dereceye girerlerse bunlara ödüller vereceğiz. Birinciye 10 tane tam altın, ikinciye 7 tam altın, üçüncüye 5 tam altın olmak üzere ayrıca bu kardeşlerimize ödüller vereceğiz. Her sene buna benzer etkinliklerimiz devam edecektir.” diye konuştu.

Sınava katılan öğrenciler de duygularını paylaşarak, böylesi sınavların sık sık yapılması gerektiğini ifade etti. Recep Fırat

 

 

0 yorum

FİKRİNİZİ BELİRTİN

Zorunlu alanları doldurunuz *