image

 

BÖLGEMİZ ATEŞ ÇEMBERİNDE

Çatışmaların sürdüğü iki ilçede ölü sayısı: 54

Güvenlik güçlerinin, Şırnak'ın Cizre ve Silopi ilçelerinde PKK’ya yönelik operasyonlarında son üç günde 54 PKK’lı öldürüldü. Cizre'deki "Şehit Jandarma Astsubay Kıdemli Çavuş Burak Demir" ile Silopi'deki "Şehit Polis Muhammet Onur" operasyonları kapsamında kolluk kuvvetlerinin, PKK/KCK üyeleriyle sıcak teması sürüyor. Operasyonların başladığı üç günden bu yana etkisiz hale getirilen PKK'lıların sayısı 54'e ulaştı.

Silopi halkı perişan

Silopi'de PKK tarafından kazılan hendek, kurulan barikat ve döşenen patlayıcılar gerekçesiyle başlatılan sokağa çıkma yasağı ve ardından yaşanan çatışmalar tüm şiddetiyle devam ederken evlerini terk etmek zorunda kalan Silopililer zor şartlarda yaşam mücadelesi veriyor. Taşıyabildikleri kadar eşya alarak evlerini terk eden halk, büyük sıkıntılar yaşıyor.

Cizre Devlet Hastanesine roketli saldırı

Şırnak'ın Cizre ilçesinde önceki geceden bu yana yoğun çatışma ve şiddetli patlamalar yaşanırken, akşam saatlerinde PKK'liler tarafından atılan roket mermileri Devlet Hastanesine isabet etti. Saldırıda  ölen veya  yaralanan olmazken,  hastanenin 2'ci katında bulunan kafeteryaya isabet eden 2 roketatar  mermisi  maddi  hasara yol açtı.

PKK Cizre'de iki okulun çatısını ateşe verdi

Cizre ilçesinde PKK'ya yönelik operasyonlar devam ederken, PKK'liler Reşha Sağlık Meslek Lisesi ile Atatürk Anadolu Lisesinin çatısını ateşe verdi.Cudi Mahallesindeki Reşha Sağlık Meslek Lisesinin çatısını yakan PKK'liler, aynı saatlerde Nur Mahallesindeki Atatürk Anadolu Lisesinin de çatısını ateşe verdi. PKK örgütü üyeleri yangını söndürmek için bölgeye gelen itfaiye araçlarına da ateş açtı.

PKK'liler sivillere hendek kazdırıyor

 

Dargeçit’te ilan edilen sokağa çıkma yasağı 8’inci gününe girdi. Çatışmaların yoğunlaştığı Safa Mahallesi’nde şu ana kadar 6 PKK’li öldürülürken 3 sivil de yaralandı.Dağ kadrosundan yaklaşık 10 kişilik PKK’li grubun Safa Mahallesi’nde bulunduğu ifade edilirken PKK’li grubun halkın üzerinde baskısını artırdığı belirtildi.  Evlerin kapısını kırarak içeri giren PKK’liler, halkı silah zoruyla dışarı çıkarıp hendek kazdırıyor.

HABER MERKEZİ

 

 

 

 

 

 

0 yorum

FİKRİNİZİ BELİRTİN

Zorunlu alanları doldurunuz *