image

Havaların soğuması ile vücut direncini artırıp, hastalıktankorunmak isteyen vatandaşlar aktarlara gidiyor.

Soğuk kış akşamlarında ya da gün içinde sıcak bitki çayıiçmek isteyenlerin öncelikli tercihi arasındaki ıhlamurun fiyatı geçen sene 330lira iken bu sene 635 liraya yükseldi.

Ihlamurun antibiyotik özelliğe sahip olduğu düşünülerek,soğuk algınlığına iyi geldiği ifade ediliyor.

Batman'da bitkisel ürünler ve çeşitli kuruyemiş satışı yapanİşletme Müdürü Cengiz Kan, ıhlamur fiyatındaki artışı ve faydaları ile ilgilibilgiler verdi.

"Fiyatlar yüksek olduğu için müşteri de bütçesinegöre alıyor"

Diğer bütün ürünlerde olduğu gibi ıhlamurun da fiyatartışından etkilediğini söyleyen İşletme müdürü Cengiz Kan, "Ihlamurbitkisini yılın her zamanında satıyoruz ama genelde kış ayında satışı daha çokoluyor. Ihlamur yaprağı ve çiçeği diye iki çeşidi var. Bu sene fiyatlar birazyüksek olduğu için müşteri de bütçesine göre alıyor. Kış aylarında grip venezle türü hastalıklarının artmasıyla ıhlamurda talep artışı oluyor. Diğerbütün ürünlerde fiyat artışı olunca tabi ki ıhlamurun da fiyatınıetkiledi." dedi.

"Ihlamurun kilosu 330 liradan 635 liraya çıktı"

Ihlamuru gramla sattıklarını ifade eden Kan, "Geçensene ıhlamurun kilosu 350 lira civarındaydı ama bu sene yaprak ıhlamurun fiyatı525 lira, çiçek ıhlamurun ise 635 liradır. Şu anda ıhlamuru kiloyla alanlargrama dönüştü. Genel itibariyle ıhlamuru alanlar gramla alıyor.Müşterilerimizin kış ayları gelmeden öncede bu tür bitkisel çaylarıtüketmelerini isteriz. Çünkü kış ayları gelmeden önce kullanıldığında kışaylarına daha dinamik ve kuvvetli bir şekilde girmiş olurlar. Ihlamur hem vücuthem de direnç artışı için de faydalı bir bitkidir." ifadelerini kullandı.

"Bütçemize göre almak zorunda kalıyoruz"

Fiyatı çok yüksek olduğu için eskisi gibi ıhlamuralamadıklarını belirten Fatma Elif Orhan, "Havalar soğuduğu için öksürüğümbaşladı. Bunun için de ıhlamur kullanmamı tavsiye ettikleri için buraya geldim.Ki kaç gündür ıhlamur kullanıyorum ve bana çok iyi geliyor. Geçen seneye göreıhlamur fiyatları bayağı yükselmiş durumdadır. Ama soğukların başlamasıyla,mecbur almak zorundayız ama pahalı olduğu için çok fazla alamıyoruz. Bütçemizegöre almak zorunda kalıyoruz. Öksürük ve soğuk algınlığı geçirenler varsa ıhlamurkullanmalarını tavsiye ediyorum. Çünkü vücuda direnç veriyor ve bence ıhlamurher evde bulunması gereken bir bitkidir." diye konuştu.(İLKHA)

0 yorum

FİKRİNİZİ BELİRTİN

Zorunlu alanları doldurunuz *