image

Irak Kürdistanı Başkanı Mesut Barzani ile Ankara'da yapılan görüşmeyle ilgili bilgi veren HÜDA PAR Genel Sekreteri ve Parti Sözcüsü Mehmet Yavuz,  Barzani ile dört ana konuyu konuştuklarını belirtti.

Bir dizi temaslarda bulunmak üzere önceki gün Ankara'ya gelen Irak Kürdistan Bölgesi Başkanı Mesut Barzani, dün konakladığı otelde HDP heyetiyle yaptığı görüşmenin akabinde aralarında Hür Dava Partisi (HÜDA PAR) heyetinin bulunduğu Kürdistanî partileri kabul etti.

" Barzani ile 4 Ana konuyu konuştuk"

Yapılan görüşmeyle ilgili bilgi veren HÜDA PAR Genel Sekreteri ve Parti Sözcüsü Yavuz, görüşmede 4 ana konu üzerinden durulduğunu belirterek, “Sayın Barzani ile 4 Ana konuyu konuştuk. Birincisi Türkiye'de çözüm sürecinin geldiği nokta durum çatışmalı sürecin başlaması ve bundan sonra yapılabilecek husular üzerinde duruldu. Türk ve Kürt halklarının birbirine düşman edilebileceğine dair kaygılar ortaklaşa paylaşıldı” açıklamasında bulundu.

"Kürt meselesi sadece PKK/HDP'nin meselesi değil"

Kürt meselesinin sadece PKK veya HDP'nin meselesi olmadığını Bazaniye aktardıklarını söyleyen Yavuz, görüşmede bütün Kürt halkının meselenin muhatabı olduğunu, dolayısıyla Kürt halkının temsilcilerinin tamamının bu konuda muhatap olduğuna dair görüşlerin Kürdistan Başkanı Barzani ile paylaşıldığı bilgisini verdi.

" Barzani, Musul ile ilgili Kürdi partileri bilgilendirdi"

İkinci olarak Suriye'den Irak Kürdistan bölgesine göç eden mültecilerin meydana getirdiği sosyal, siyasal ve ekonomik durumun ele alındıüını belirten HÜDA PAR Sözcüsü, “bir buçuk milyonu Aşan göçmen ve mültecilerin Irak Kürdistan bölgesi için çok ciddi anlamda ekstra yükler getirdiği masaya yatırıldı. Üçüncü bir husus olarak da Türkiye'nin Musul'daki askeri varlığıyla alakalı yürütülen Diplomasi hakkında Sayın Barzani Kürdi partileri bilgilendirdi. Türkiye'nin hangi gerekçeyle orada asker bulundurduğunu izah etti. Ayrıca dördüncü olarak da DEAŞ ile mücadele konusunda gelinen aşama Türkiye ile yapılan İşbirliği ve bundan sonra izlenecek yol ve yöntemler hususu gündeme geldi" şeklinde bilgilendirmede bulundu.

Yavuz, son olarak HÜDA PAR'ın halkın selametini hedefleyen her etkinlik veya toplantıya katılmayı önemsediğinin  altını çizdi. Haber merkezi

 

 

0 yorum

FİKRİNİZİ BELİRTİN

Zorunlu alanları doldurunuz *