image

Siyonist terör çetesi ile HAMAS arasındaki çatışmalara 4 gün insani ara verilmesine ilişkin uzlaşma, 24 Kasım Cuma günü saat 07.00'de (TSİ 08.00) uygulamaya girdi.

Uzlaşıya göre HAMAS'ın elindeki 50 siyonist esire karşılık, işgalci çete hapishanelerindeki 150 Filistinli serbest bırakılacak. Serbest kalacak esirler her iki taraftan kadın ve çocuklardan oluşuyor.

HAMAS'ın üst düzey yöneticilerinden Usame Hamdan, Lübnan'ın başkenti Beyrut'ta basın toplantısı düzenleyerek, hareketin askeri kanadı İzzeddin el-Kassam Tugayları'nın, Gazze Şeridi'ndeki siyonist esirlerin serbest bırakılmasını ertelemesi hakkında açıklama yaptı.

Hamdan, "israil şu ana kadar güvenliğin sağlanması, Gazze'nin kuzeyine giriş yapacak yardım tırlarının sayısı, serbest bırakılacak Filistinli esirlerin isimleri ve koşulları ilgili maddelere uymadı. Bu durum, mutabakatı tehlikeye soktu ve biz de sorumluluklarını yerine getirmeleri için arabulucuları İsrail'in ihlalleri konusunda bilgilendirdik." dedi.

SİYONİST TERÖR ÇETESİ ANLAŞMAYI BİRÇOK KEZ İHLAL ETTİ

Siyonist terör çetesinin anlaşmayı birçok kez ihlal ettiğini belirten Hamdan, "Dün ve bugün Gazze'ye toplamda 340 yardım tırı girdi, bunlardan sadece 65'inin kuzeye girişine izin verildi. Bu rakam uzlaşmada belirtilen sayının yarısından bile az." diye konuştu.

Hamdan, buna ek olarak siyonist terör çetesinin, kuzeye gitmek isteyen Filistinlilere ateş açıp, Gazze üzerinde keşif uçakları uçurmaya devam ederek anlaşmayı ihlal ettiğini söyledi. HABER MERKEZİ

0 yorum

FİKRİNİZİ BELİRTİN

Zorunlu alanları doldurunuz *