image

Türkiye tarihinde daha önce ayrı ayrı organizasyonlarla yapılan şampiyonalar, bu kez tüm kategoriler bir araya getirilerek bir ilke imza atıldı. Şampiyonaya Batman’ın yanı sıra; Mardin, Diyarbakır, Şırnak, Siirt, Erzurum, Ağrı, Iğdır, Sivas, Muş, Malatya, Elazığ, Kars ve Van illerinden 198 erkek ve 47 kadın olmak üzere toplamda 245 sporcu katıldı.  17-19 Kasım 2023 tarihleri arasında Çok Amaçlı Spor Salonu’nda yapılan “Cumhuriyetimizin 100. Yılı Boks Turnuvası’nda” zorlu maçlara ev sahipliği yapıldı.

“ŞAMPİYONAYI ALNIMIZIN AKIYLA BİTİRDİK”

Batman’da yapılan ve 3 gün süren müsabakalardan alınlarının akıyla çıktıklarını belirten Gençlik ve Spor İl Müdürü Mehmet Şafi Özperk, katılım sağlayan bütün illere ve sporculara teşekkür etti.

İl Müdürü Özperk; “Cumhuriyetimizin 100. Yılı Boks Turnuvası nedeniyle 13 ilimizden 245 sporcumuzu ağırladık. Boks turnuvaları, insanlarda farklı bir heyecan ve atmosferde maç izlenmesine sebep oluyor. Bizler de Batman olarak bunu hissettik ve yaşadık. Sporcularımız çok iyi maçlar çıkarttılar. 3 gün boyunca fırsat buldukça son derece heyecanlı müsabakaları izlemeye çalıştık.” şeklinde konuştu.

“BATMAN İLKLERE LAYIKTIR”

Batman’da ve Türkiye’de bir ilke imza attıklarını belirten Boks İl Temsilcisi Abdullah Ay, emeği ve katkısı olan herkese teşekkür etti. İl Temsilcisi Ay; “13 ilimizden 245 sporcumuzu en iyi bir şekilde ağırladık. Bunun yanı sıra Olimpiyatlarda, Avrupa’da ve Dünya’daki müsabakalarda görev alan Milli hakemlerimiz de bu organizasyonda yer aldı. Bu turnuvanın yapılmasında emeği geçen Gençlik ve Spor İl Müdürümüz Sayın Mehmet Şafi Özperk’e, Boks Federasyonu Başkanlığına, Spor Şube Müdürü Burak Eren’e, emeği geçen personellerimize, antrenörlerimize, sporcularımıza, hakemlerimize, boks severlere ve ilimizin güzide basınına teşekkür ediyorum.” dedi. MUSTAFA KAYNAK

0 yorum

FİKRİNİZİ BELİRTİN

Zorunlu alanları doldurunuz *