image

AK Parti Kilis İl Başkanlığına da ziyarette bulunan Tunç, partililere hitaben yaptığı konuşmada, Gazze'deki sivil ve mazlumların üzerlerine bombaların atıldığını dile getiren Tunç, sözlerini şöyle sürdürdü:

"Bombalar yağdırılıyor ama uluslararası sistem, o devletler, o büyük dediğimiz devletlerin devlet başkanları, hükümet başkanları, mazlumun, masumun yanında değil, o bombaları atanların yanında saf tutuyor maalesef. İşte Sayın Cumhurbaşkanımız, 'Dünya beşten büyüktür.' derken bugünlere, bu sorunlara işaret ediyor. Birleşmiş Milletler Güvenlik Konseyinin huzuruna getirilen ateşkes önergeleri bir üyenin vetosuyla reddedildi. Dünya, 'Savaşa devam.' diyor. Böyle bir düzen olabilir mi? İnsani yardım önergeleri bile reddedilmişti. Birleşmiş Milletler Genel Kurulunda 121 ülke, 'Ateşkes olsun.' diyor, 14 ülke 'Ateşkes olmasın, savaş olsun.' diyor. İşte biz buna itiraz ediyoruz. Birleşmiş Milletlerin hiçbir yaptırımı olmayan bir genel kurul kararı var. Maalesef uluslararası sistemin, insanlığın sorunlarına cevap vermediğini hep beraber şu Filistin meselesinde de görmüş oluyoruz."

O nedenle "Dünya beşten büyüktür." demeye devam edeceklerini anlatan Tunç, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan liderliğinde Filistinli kardeşlerinin destekçisi olmayı sürdüreceklerini vurguladı.

Tunç, "Ve orada akan kanın durması noktasındaki mücadelemizi sürdürmeye devam edeceğiz. İnşallah akan kan bir an önce durur ama sonrasında ve orada o savaş suçunu işleyenler, soykırım yapanlar, bebekleri-çocukları katledenler, insanlık huzurunda, Uluslararası Ceza Mahkemesinde soykırım suçundan elbet bir gün yargılanacaklar ve insanlık da bunu görecek. Bir kez daha Filistinli kardeşlerimize Allah'tan rahmet diliyorum. Saldırganları da tekrar lanetliyorum, şiddetle kınıyorum." ifadelerini kullandı. HABER MERKEZİ

0 yorum

FİKRİNİZİ BELİRTİN

Zorunlu alanları doldurunuz *