image

Kars Ani Ören Yeri'ne hareket halindeki Muhammed Ali Şahinalp idaresindeki 60 ABF 820 plakalı turistleri taşıyan midibüs, Subatan köyü girişinde yolun karşısına geçirilen küçükbaş hayvan sürüsüne çarptı. Sisli hava sebebiyle görüş mesafesinin neredeyse bir metreye düştüğü esnada meydana gelen kazada 25 koyun telef olurken, midibüs içindeki sürücü ve yolcularda herhangi bir yaralanma meydana gelmedi.

Kaza sonrası olay yerine jandarma ekipleri sevk edilirken, Subatan köyü girişinde güvenlik önlemleri alan jandarma ekipleri, midibüsün çarpmasıyla telef olan hayvanların başka kazaya sebebiyet vermemesi için köylüler birlikte yoldan kaldırdı.

Olay yerine gelen sürü sahibi Yakup Öztürk, telef olan hayvanlarının sigortalı olduğunu ve kazada insan kaybı ve yaralıların olmamasına sevindirici olduğunu söyledi.

Öztürk, “Sabah saatlerinde havanın sisli olmasından dolayı, sürüler buradaki hayvan geçiş noktasından meraya geçerken, tur midibüsü sürüye dalıyor. 25 hayvanımız telef oldu. Diğer hayvanlar da başı boş kaldığından dolayı araziye dağıldılar. Arazide bulabildiğimiz hayvanları topladık. Sayım yapıyoruz. Eksik olup olmadığına bakacağız. Burada sevindirici olan ise hiçbir can kaybının olmaması, otobüste can kaybı yok, herhangi bir yaralı yok. Bu sevindiricidir, sonuçta hayvanların sigortası var. Gelen mala gelsin, cana bir şey olmadığı için bu bizim için bir tesellidir.” dedi.

Öte yandan kazada telef olan 25 koyun jandarma ve vatandaşla tarafından yoldan kaldırılırken, olay yerine gelen sürü sahibi ve yakınları, hayvanların küpelerini kontrol etti. Kaza ile ilgili tahkikat başlatıldı. MUSTAFA KAYNAK

0 yorum

FİKRİNİZİ BELİRTİN

Zorunlu alanları doldurunuz *