image

Özellikle şehirlerarası yolculuklarda farklı plakalar görmek bir hayli merak konusu oluyor. Peki, 74 nerenin plakası? 74 plaka hangi şehir? 74 plaka kodu ile ilgili merak edilenler haberimizde.

74 PLAKA NERENİN PLAKA KODU? HANGİ ŞEHRE AİT?

Plaka kodları, araç plakalarının başında yer alan iki basamaklı sayılardır. Bu sayılar trafikteki araçların kayıtlı oldukları ili gösteren rakamlar olma özelliğine sahiptirler. Ayrıca plaka kodları illerin posta kodlarındaki ilk iki haneyle de aynıdır. Bu sayede ülkemizdeki kargo işlemleri sorunsuz bir şekilde gerçekleştiriliyor. İlden ile değişen plaka kodları illerin ilçelerinde değişmeden aynı kalır. Yani bir ilin farklı farklı ilçelerinde aynı plaka kodu kullanılır. Ülkemizde toplam 81 farklı il olduğu için yurtiçi trafik kayıtlarında 81 farklı plaka kodu mevcuttur.

74 plaka kodunun ait olduğu ili, Bartın ilimizdir. Bartın ili sonradan il olma özelliği kazanmıştır. Bartın gibi sonradan il olan şehirlerimizde plaka kodları en sondan eklenecek şekilde artar. Örneğin Batman, Bartın’dan önce il statüsü kazanmış ve 72 plaka kodunu almıştır. Diğer illerimizde ise plaka kodları alfabetik sıralamaya göre verilir.

0 yorum

FİKRİNİZİ BELİRTİN

Zorunlu alanları doldurunuz *