image

Pazar günü 15.00’te İstanbul, Ankara, Kocaeli, Konya, Gaziantep başta olmak üzere birçok kentte bir araya gelecek Filistin destekçileri, el ele tutuşarak insan zinciri oluşturacak. Belirlenen caddelerden uzayıp giden kalabalıklar, dikkat çekici bir eyleme imza atacak.

Edirnekapı’dan Beyazıt’a “Gazze Şeridi”

İstanbul’daki programda Edirnekapı’dan Beyazıt’a kadar bir insan zinciri oluşturulacak. El ele tutuşacak binlerce kişi, Gazze’deki direnişe desteklerini gönderecek, siyonist işgalcilerin zulmünü telin edecek. Başkent Ankara’daki insan zinciri ise Ulus’taki Melike Hatun Camii’nin avlusundan başlayacak. Kocaeli’de ise bir araya gelecek binlerce vicdanlı yürek, Fevziye Camii’nden Mobesko Köprüsü’ne kadar Gazze Şeridi oluşturacak.

Soykırıma karşı harekete geçtiler

Siyonist işgalcilerin soykırımına karşı harekete geçen “El Ele Gazze Şeridi” programının davetçileri içerisinde “Bekir Develi, Ümit Sönmez, Esra Elönü, Nuriye Çakmak Çelik, Demet Tezcan, İsmail Halis, Sertaç Güngör, Süleyman Ragıp Yazıcılar, Merve Safa Likoğlu, Merve Gülcemal, Mehmet Ali Aslan, Yavuz Yiğit, Yusuf Ziya Çataklı” gibi isimler yer alıyor. İnisiyatifin sözcülüğünü ise Tülay Gökçimen üstlendi. 

Bir araya gelme çağrısı

Gazze’deki soykırıma hep beraber güçlü bir şekilde dur diyebilmek için "Filistin İnisiyatifi" ismiyle bir platform oluşturduklarını belirten Tülay Gökçimen, “Biz sadece hepiniz gibi gördükleri nedeniyle yüreği yanan anneler, babalar, işçiler, memurlar, öğrenciler, öğretmenler her kesimden her meslekten, bir şey yapamamanın utancı ile daha fazla yaşamak istemeyen insanlarız. Gazze şeridi içerisine hapsedilerek yok edilmek istenen kardeşlerimize desteğimizi göstermek için bir araya gelme çağrısında bulunuyoruz.  Gelin el ele verelim ve oluşturacağımız Gazze Şeridi ile soykırım altındaki kardeşlerimizin sesi olalım.” dedi. (İLKHA)

0 yorum

FİKRİNİZİ BELİRTİN

Zorunlu alanları doldurunuz *