image

Malatya Büyükşehir Belediyesi tarafından yapımı tamamlanan Beton Santralleri ile Asfalt Plentlerinin açılış töreni Cumhurbaşkanı Yardımcısı Cevdet Yılmaz’ın katılımıyla gerçekleştirildi.

 

“Şehir merkezinde 8 bini aşkın ticari yapıyı yine 3 bini aşkın konutu başlatacağız”

 

Açılışta bir konuşma yapan Cumhurbaşkanı Yardımcısı Cevdet Yılmaz, “TOKİ konutları ve köy evleri hızlı şekilde yükselirken Malatya Çarşı Projesi Bakırcılar Çarşısı ve Yeni Sanayi Alanlarıyla ekonomide hayat buluyor. Şehir merkezinde 8 bini aşkın ticari yapıyı yine 3 bini aşkın konutu başlatacağız. Bir kısmı başladı İnşallah gerisi de gelecek. Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanlığımız bizzat bakanlık olarak bu işi yapacak ve şehir merkezi yeniden inşa edildiğinde Malatya’nın kalbi daha gür, daha sağlıklı atmış olacak. Deprem süresince merkezi idare yerel yönetimler el ele gayret ettik, bugünlere geldik. İnşallah yaraları sarıp çok daha güçlü bir geleceği yine el birliği içinde inşa edeceğiz.” dedi.

 

“Fahiş fiyata karşı en büyük panzehir, daha çok üretim daha çok rekabet”

 

Yılmaz, “İşte bugün özellikle depremden sonra Malatya’da hasıl olan beton ihtiyacını karşılamak üzere hızlı şekilde faaliyete geçirilen beton santrallerinin ve asfalt plentlerini hizmete açıyoruz. Bu tesisler ihtiyacı karşılamanın yanı sıra fahiş fiyat oluşumlarını engelleme bakımından da çok önemli bir rol oynamaktadır. Oldukça önemli rakamlara ulaşmış fiyatlar bu tesislerin çalışmasıyla birlikte neredeyse yarı yarıya bir fiyat düşüşü yaşandı. Bu da bize şunu gösteriyor fahiş fiyata karşı en büyük panzehir daha çok üretim daha çok rekabet. Burada fırsatçılık yapmaya çalışanlara bütün bölgede de etkili bir denetimle yine cevap verdiğimizi, vermeye devam edeceğimizi de ifade etmek istiyorum. Gerekirse ilave düzenlemeler de yaparız, gerekirse bu şartları kötüye kullanmaya çalışanlara farklı yaptırımlar da geliştiririz.” diye kaydetti.

 

“Afetlerin yaralarını sarmakla kalmıyoruz, olabilecek afetlere karşı da riskleri azaltıyoruz”

 

11 ili doğrudan etkileyen asrın felaketinin tarımdan sanayiye birçok alanı olumsuz yönde etkilediğini anımsatan Yılmaz, şöyle devam etti: “Depremden etkilenen tüm şehirlerimizde yaşanabilirliği en yüksek seviyeye çıkaracak kentsel dönüşüm seferberliğiyle afetlerin yaralarını sarmakla kalmıyoruz. Allah korusun olabilecek afetlere karşı da riskleri azaltıyoruz. Son dönemde bu yönde çok önemli bir adım atıldı Cumhurbaşkanlığı Kararnamesiyle yeni bir başkanlık kurduk Kentsel Dönüşüm Başkanlığı.  Eskiden sadece bir genel müdürlükte bu Çevre Şehircilik Bakanlığımızın bünyesindeydi, şimdi ayrı bir başkanlık oldu, altında da 3 tane genel müdürlük olan bir başkanlığa dönüştürdük. Kentsel dönüşümle ilgili kanunumuz da hâlihazırda bugün meclisimizde görüşülüyor, bugün yarın bitmesini bekliyoruz.”

 

“Ne yazık ki özellikle betonla ilgili fiyat konusunda bizi üzen fırsatçılıkla ilgili yanlış şeyler oldu”

 

 

 

Malatya Valisi Ersin Yazıcı, “Şehri yeniden imar ederken, ne yazık ki özellikle betonla ilgili fiyat konusunda bizi üzen fırsatçılık olduğunu düşündüğümüz yanlış şeyler oldu. Büyükşehir Belediyemiz bu konuya müdahale ederek, kurmuş olduğu santrallerle piyasayı regüle edecek. Fırsatçılara şunu da ifade etmek isterim; Lütfen şehri birlikte ayağa kaldıracağız. Herkesin sorumluluğu var. ‘Dönem bu dönem deyip, istediğin fiyatla, koşullar uygun diye istediğim karla işi yaparım’ noktasında hareket etmeyelim. Malatyalı hemşehrilerimizin zor günlerinden istifade ederseniz, Battalgazi’nin torunları bunu unutmaz.” diye konuştu.

 

Asfalt plent tesislerinin yapılmasının fiyat dengesi noktasında önemli olduğunu belirten AK Parti Milletvekili Bülent Tüfenkci, tesislerin hayırlı olması temennisinde bulundu.

 

“Betonun metreküpünü 1500 TL’den veriyoruz”

 

Büyükşehir Belediye Başkanı Selahattin Gürkan ise “İki beton santrali iki de asfalt plenti kurduk. Betonun metreküpünü 1500 TL’den veriyoruz. Beton santralinde yılda 1 milyon 200 bin metreküp beton üreteceğiz. İki asfalt plentinde de 2 milyon 200 bin ton asfalt üreteceğiz. Beton Santralleri ve Asfalt Plentleri aynı zamanda piyasayı regüle edecek haksız kazançların önüne geçecek.” diye konuştu. 

 

Gerçekleştirilen açılış sonrasında Cumhurbaşkanı Yardımcısı Cevdet Yılmaz ve beraberindeki heyet, Yeşilyurt İlçesi Yaka Mahallesi sınırları içerisinde yer alan Recep Tayyip Erdoğan Dünya Kayısı Ticaret Merkezi’ni de ziyaret etti. (İLKHA)

 

 

0 yorum

FİKRİNİZİ BELİRTİN

Zorunlu alanları doldurunuz *