image

Dünyanın gözü önünde yapılan katliamlar sürerken işgalci Siyonist İsrail rejimini destekleyen firma, ürün ve şirketlere boykot eylemleri sürüyor. Bu kapsamda Siyonist emellere hizmet ettiği bilinen odaklarca yönetilen Visa ve Mastercard ödeme sistemlerinden yerli ödeme sistemi ‘Troy’a geçişler hızlandı.

KARAVİL: ÜYELERİMİZİ VİSA VE MASTERCARDLARI İPTALE ÇAĞIRIYORUZ

HAKSİAD Genel Başkanı Fikri Karavil, dernek üyelerine çağrıda bulunarak, Visa ve Mastercard ödeme sisteminden çıkılarak ‘TROY’ ödeme sistemine geçiş yapılması çağrısında bulundu.

Sosyal medya hesabından açıklama yapan Karavil, “Tüm Haksiad üyelerimizi Visa ve Mastercardları iptale çağırıyoruz. Çünkü #TroyKartaGeçiyoruz” ifadelerini kullandı.

TROY KART NEDİR?

Türkiye'de 20'den fazla banka faaliyet gösteriyor. Vatandaşlar, hizmet aldıkları bankalara başvuru yaparak kolayca bir Troy Kart sahibi olabilirler. Troy Kart; Visa ve MasterCard gibi uluslararası finans şirketlerinin kullandığı ödeme sistemi yerine kullanılabilecek yerli bir yazılımdır. Bu ara yüz, farklı bankalar arasında para transferlerinin ve elektronik alışverişlerin güvenli bir şekilde yapılmasını sağlar. Türkiye'nin ilk ve tek yerli ödeme sistemi olan Troy, kredi kartı, banka kartı ve ön ödemeli kart hizmeti sunmaktadır. Troy'un açılımı; "Türkiye'nin Ödeme Yöntemi"dir. Türkiye'de Troy Kart kullanarak hem bankalar arası işlemler hem de online alışverişler kolayca gerçekleştirilebilir.

TROY ÖDEME YÖNTEMİ NEDİR?

Troy Kart, yerel bir girişim olarak Türkiye'de geliştirilmiş ve kullanıma sunulmuş bir kart ödeme sistemidir. Türk tüketicileri ve işletmeleri için hızlı ve güvenilir bir ödeme çözümü sunan Troy Kart, yerli ve milli bir kimlik taşır. Bu sayede Türkiye'de finansal işlemler daha bağımsız bir şekilde yürütülebilir hale gelirken, aynı zamanda uluslararası finans şirketlerine olan bağımlılığı azaltmaktadır. Troy Kart, Türkiye ekonomisinin finansal altyapısını güçlendiren bir adım olarak ön plana çıkmaktadır. TROY, Bankalararası Kart Merkezi (BKM) tarafından kurulan ve işletilen bir ödeme sistemidir. BKM, TROY faaliyetleri için 31 Mart 2016 tarihinde BDDK'dan kartlı sistem kurmak üzere faaliyet izni almıştır. Ayrıca BKM'nin bir diğer faaliyeti olan ödeme sistemi işleticiliği nedeniyle, yürürlükteki yasalar uyarınca 10 Mart 2016 tarihinde TCMB'den de onay alınmıştır.

TROY KARTA NASIL GEÇİLİR?

Müşterisi olduğunuz bankanın müşteri hizmetlerini arayarak kartınızı Troy altyapısına geçirmek istediğinizi talep edip kolayca bu sisteme geçebilirsiniz. Bankalara bizzat başvuruda da bulunabilirsiniz. HABER MERKEZİ

0 yorum

FİKRİNİZİ BELİRTİN

Zorunlu alanları doldurunuz *