image

HÜDA PAR Batman İl Teşkilatından oluşan bir heyet Batman İl Müftülüğü görevine yeni başlayan Turgut Erhan’a“hayırlı olsun” ziyaretinde bulundu. Müftülük makamında gerçekleşen ziyarete HÜDA PAR Batman İl Başkanı Mehmet Emin Doğru ve il yönetiminden bir heyet katıldı.

Samimi bir ortamda gerçekleşen ziyarette, toplumdaki manevi boşluktan kaynaklanan ahlaki yozlaşmanın sebepleri, nasıl tamir edileceği,Esentepe’ye yapılmak istenen Camii ve Kur’an kursları hakkında görüş alışverişlerinde bulunuldu.

Müftü Erhan’a yeni görevinin hayırlı olması temennisinde bulunan Doğru, bölgede geçmişten beri İslam’ın halk nezdinde güçlü bir yer tuttuğunu belirterek, son yıllarda yaşanan yozlaşma ve ifsat çalışmalarının bu güçlü duyguyu ortadan kaldırılmaya yönelik olduğunu söyledi.

GEREKLİ ADIMLAR ATILACAK

Ziyaret sırasında söz alan HÜDA PAR İl Sekreteri Veysi Demir’de Esentepe’de cami yapılması konusunu gündeme getirerek, “Başbakan Yardımcısı Mehmet Şimşek’in geçtiğimiz yıllarda Esentepe'de büyük bir cami yapılması için orayı Müftülüğe tahsis etmişti. Şu ana kadar bir çalışma başlatılmadı.Esentepe'ye şehre hâkim ve şehrin sembolü olacak güzel bir cami yapılması için girişim başlatmanızı istiyoruz. Hem Esentepe hem de Diyarbakır Caddesi ile yeni gelişen mahallelerde acilen cami ihtiyaçlarının karşılanması lazımdır.” dedi.

 

İl Müftüsü Erhan son olarak, Kur’an kursları, dini eğitimler ve Esentepe’ye Camii konusunda gerekli adımları atacaklarını belirtti. Haber Merkezi

0 yorum

FİKRİNİZİ BELİRTİN

Zorunlu alanları doldurunuz *