image

Üç yıldır biriktirdiği paralarını Gazze’ye bağışlama kararı aldığını söyleyen Mirkan Yılmaz isimli genç, Gazze’de işlenen ve insanların gözleri önünde cereyan eden vahşete her gün tanık olduğunu belirtti.
Mirkan Yılmaz gazetemize yaptığı açıklamada; “Sosyal medyada, TV kanallarında her gün parçalanmış bebekleri, anneler, yaşlıları görmekten kahrolduk. Her gün ne yapabilirim diye düşünüyorum. Gözüme kumbaram takıldı. İlk önce ondan başlamak istedim.” ifadelerini kullandı.

“GAZZE’DE BİR EKMEK, BİR ŞİŞE SU, BİR İLAÇ OLSUN”

Dünyanın gözleri önünde cereyan eden katliamlara özellikle Müslümanların kayıtsız kalmasının esef verici olduğunu aktaran Yılmaz, “Ben kayıtsız kalamazdım. Elimden gelenleri yapmaya karar verdim. Açlıktan, susuzluktan ve ilaç bulamamaktan kıvranan Filistinli kardeşlerim için en azından bir şey yapmak istedim. Göndereceğim paranın miktarı hiç önemli değil. Gazze’de bir ekmek, bir şişe su ve bir ilaç olsun ihtiyacı olan bir Müslümana ulaşsın bana yeter.” diye konuştu.

“KUMBARADAKİ PARAYI UMUT KERVANINA TESLİM ETTİM”

Umut Kervanı Vakfının başlattığı kampanyadan sonra Umut Kervanı aracılığıyla göndereceğini söyleyen Yılmaz, “Topladığım paranın yerine ulaşması için bir yardım kuruluşu, köprü arıyordum. Allah onlardan razı olsun, aklıma ilk Umut Kervanı Vakfı geldi. Gittim parayı onlara teslim ettim.” dedi. VEYSİ GÜLTEKİN

0 yorum

FİKRİNİZİ BELİRTİN

Zorunlu alanları doldurunuz *