image

HAMAS’ın askeri kanadı el-Kassam Tugaylarının siyonist işgalci çetelere yönelik başlattığı "Aksa Tufanı" operasyonu ve ardından işgalcilerin Gazze'ye başlattığı hava saldırılarıyla yaptığı soykırım 23'üncü gününe girdi.

İşgalci çetelerin Gazze'yi bombardımana tuttuğu ilk günden beri dünyanın birçok ülkesinde ve Türkiye'nin her ilinde olduğu gibi Malatya'da da halk, çeşitli etkinliklerle soykırıma tepki göstererek, HAMAS'a olan desteklerini sürdürüyor.

Malatya STK Platformu tarafından, siyonist işgalci çetelerin Gazze'de gerçekleştirdiği soykırımı tel'in etmek için "Şimdi Filistin İçin Kunut Zamanı" sloganıyla merkez Battalgazi ilçesi Çöşnük Mahallesi Eyüp Sultan Camii'nde sabah namazında etkinlik düzenlendi.

İlahiyatçı Dr. Öğretim Üyesi Muhammed Nur Yusuf'un kıldırdığı sabah namazı ve okuduğu Kunut Duasının ardından İlahiyatçı Doç. Dr. Harun Bekiroğlu, Mescid-i Aksa'nın istila edilmesine beklenen tarihi ve siyasi süreci, Aksa Tufanı Operasyonu ve Müslümanların kendilerine örnek almaları gereken bazı hususlar ile ilgili 3 başlıkta bir sohbet yaptı.



"Mücahitler ellerinden gelen direnişi gösteriyorlar ancak karşılarında ahlak tanımayan bir düşman var"

"Aksa Tufanı" operasyonuna katılan mücahitlerin çok yüksek bir kabiliyete sahip olduklarını ve kapsamlı eylemler gerçekleştirdiklerini anımsatan Doç. Dr. Bekiroğlu, "Mücahitlerin maneviyatı çok yüksek, ellerinden gelen direnişi gösteriyorlar ancak karşılarında ahlak tanımayan bir düşman var. Siyonistler, bırakın Müslümanları hiç kimseyi insan olarak görmüyorlar. Hatırlanacağı üzere bir gazetecinin siyonist işgalcilerin sözde Savunma Bakanı Yoav Gallant'a 'Gazze'de neden insan öldürüyorsunuz?' diye sorduğunda biz, 'İnsansı hayvanlarla savaşıyoruz." dediğini aktardı.



"Şu an Gazze'de kardeşlerimiz, siyonist işgalcilerle savaşmıyor, Amerika ile savaşıyor"

Ülkedeki işgalci siyonist çetelere hizmet eden ABD üslerine dikkat çeken Bekiroğlu, "Maalesef memleketimiz de dahil olmak üzere onlara ait askeri üslerden kalkan uçaklar, lojistik malzemeler, Tel Aviv'e iniyor ve işgalci askerlere ulaştırılıyor. Şunu net olarak söyleyeyim. Şu an Gazze'de kardeşlerimiz, siyonist işgalcilerle savaşmıyor, Amerika ile savaşıyor. Bu savaş Joe Biden tarafından bizzat yürütülüyor. Geçen sene Seyfül Kudüs savaşında israil sadece 9 gün dayanabildi. ABD'nin zorlamasıyla 13 güne kadar dayanabildiler ve artık dayanamadılar ve geri gitmek zorunda kaldılar. NATO'dan Fransa'ya kadar bütün müttefik güçler resmi olmasa da Gazzeli kardeşlerimizle savaşıyorlar. Onun için İncirlik ve Kürecik denildiği zaman tüylerimizin diken diken olması ve uykularımızın kaçması gerekiyor." dedi.



"Emperyalistler topraklarımızı bombalarken, tüm Müslümanların kardeşlik içerisinde hareket etmesi gerekir"

Müslümanların kardeşlik içerisinde hareket etmeleri gerektiğine vurgu yapan Bekiroğlu, son olarak şunları kaydetti:

"Emperyalistler topraklarımızı bombalarken, Şiiler-Sünniler kardeş mi, düşman mı diye konuşmanın vakti değil. Gazze'de kardeşlerimiz bombalanırken, katledilirken, onlardan şüphe etme zamanı değil, onlar için koşuşturma zamanıdır. Gazze hala bombalanıyor, 7 binden fazla şehit var ve enkazların altında 2-3 bin kişi var ve hala çıkarılamıyor. Yaralıların haddi hesabı yok. Kardeşlerimiz, 22 gündür savaşıyorlar. Gazze, havadan, denizden ve karadan vuruluyor. İşgalciler 2-3 defa tanklarla girmeye çalıştılar onları püskürttüler. Buna rağmen karşı atağa geçip Tel Aviv'i vurdular Aşkelon'a girdiler. Ama biz bir iki haftada tükendik. Kürecik NATO Radar Üssü'nden onlara istihbarat gittiği ve İncirlik'ten lojistik destek gittiği söyleniyor. Bizler ise meydanlara toplanıp sadece dua ediyoruz. Durdurmamız gereken başka şeyler vardır, fiili dualar vardır. Bundan dolayı herkes elinden geleni yapmak zorundadır."

Etkinlik, sohbetin ardından cami bahçesinde yapılan ikramla son buldu. (İLKHA)

0 yorum

FİKRİNİZİ BELİRTİN

Zorunlu alanları doldurunuz *