image

HÜDA PAR Ankara İl Başkanlığı kongreye gitti. HÜDA PAR Ankara Gençlik Kolları Başkanı Murat Günaydın'ın sunuculuğunu yaptığı kongre Ahmet Gürgen hocanın Kur'an-ı Kerim tilavetiyle Ankara'nın Altındağ ilçesinde gerçekleştirildi.

Kur'an-ı Kerim tilaveti sonrası kongre yoklama ve açılış, divan teklifi ile kongre başkanlık divanın seçimi yapıldı. Faaliyet raporunun ve mali raporun okunması ve ibrasının ardından HÜDA PAR Ankara İl Başkanı Ahmet Karaarslan, bir konuşma yaptı.

Karaarslan, işgalci rejiminin Filistin'de gerçekleştirdiği soykırım nedeniyle hüzün ve öfke duyguları arasında gerçekleştirdiklerini ve Gazze'de şehit olan Müslümanların şehadetini tebrik ederek, Aksa Tufanını selamlayarak konuşmasına başladı.

Ankara İl Başkanlığı olarak 4'üncü Olağan Kongresini icra ettiklerini söyleyen Karaarslan, "HÜDA PAR olarak kurulduğumuz ilk günden bugüne kadar siyasetimizi, hakkın rızası doğrultusunda halkımıza hizmet etme anlayışı üzerine inşa ettik. Başkentimizde de bu anlayışla halkımıza hizmet etme sorumluluğumuzu yerine getirmeye gayret ediyoruz. Yaklaşan yerel seçimler öncesinde tüm teşkilatlarımızla Ankara’nın dört bir tarafında çalışmalarımızı sürdürüyoruz. HÜDA PAR olarak 'Önce İnsan, Öncelik Adalet' düsturuyla siyaset sahnesindeki yürüyüşümüzü sürdürüyoruz. Bu kutlu yürüyüşte özellikle 14 Mayıs seçimlerinde partimize yoğun bir teveccüh gösteren Ankaralı hemşerilerimize teşekkür ediyorum." dedi.

"Kaosun olduğu toplumların geleceği de karanlıktır"

Konuşmanın devamında Karaarslan, şu ifadelere yer verdi:

"İnsanı eşref-i mahlukat olarak görüyor, her şeyin ve her türlü hizmetin en iyisine layık olduğunu ifade ediyoruz. Toplumları ayakta tutan ve bir arada huzur içerisinde yaşamasını sağlayan en önemli ilke adalettir. Adaletin olmadığı toplumda ve dünyada kaos ve kargaşa hüküm sürmektedir. Kaosun olduğu toplumların geleceği de karanlıktır. Bu sebeple dili, dini, ırkı fark etmeksizin herkes için, her koşulda adalet diyoruz. Adaletin hiçbir şeye feda edilemeyeceğine inanıyoruz. Öncelikle ifade etmek gerekir ki Ankara'nın ilçeleri arasında gelişmişlik düzeyi noktasında büyük uçurum var. Bu uçurumu kapatmak Tarım-teknoloji ve sanayi noktasında yapılacak yatırımla mümkün. Diğer taraftan Ankara'mızın kronikleşmiş onlarca sorunu var. Yerel yönetimlerin bu sorunları çözecek irade ve vizyonun olmayışı ise yaşanan sorunları gün geçtikçe büyütmektedir. Diğer taraftan trafik sorunu, Ankara'da da en önemli sorunların başında gelmektedir. Hem EGO otobüslerinde hem şehiriçi ulaşımında kullanılan minibüslerde vatandaşların balık istifi şeklinde yolculuk yapması, başkentimize yakışacak bir durum değildir. Mesai başlangıç ve bitiş saatlerinde toplu taşıma seferlerinin artırılması, yeni metro hatlarının inşa edilmesi, toplu ulaşımı daha konforlu hale getirmek, Ankara'mızın kronik hale gelmiş trafik sorununu rahatlatacak çözümlerden bazılarıdır."

Ankara'nın sorunları üzerine değerlendirmelerde bulunan Karaarslan, "Ankara'nın bir başka kronik problemi de altyapı sorunudur. Altyapı yetersizliği ve altyapının nitelik sorunu nedeniyle özellikle yaz ve bahar ayları, Ankaralı hemşerilerimiz için kabusa dönüşmektedir. Yoğun anlık yağışların ardından vatandaşlar, ev ve iş yerlerinde su baskınlarıyla mücadele etmeye çalışmaktadır. Altyapı sistemleri, bir şehrin en önemli medeniyet göstergelerinden biridir. Türkiye'nin başkentinde, 2023 yılında hala altyapı sorunundan kaynaklı su baskınlarını konuşmak, bizler için büyük bir ayıptır. Başkentin bu ayıptan kurtarılması gerekmektedir. Elbette Ankara'nın kurtulması gereken ayıplar bunlarla sınırlı da değil. Ankara'nın tüm sorunlarını HÜDA PAR olarak çözmeye namzet olduğumuzu ve yaklaşan yerel seçimlere il teşkilatımızla, ilçe teşkilatlarımızla, kadın kollarımızla ve gençlik kollarımızla hazır olduğumuzu bir kez daha vurgulamak istiyorum." ifadelerini kullandı.

"Ankaralı hemşerilerimizin sorunlarını çözme konusunda, üzerimize düşen her türlü vazifeyi yerine getireceğiz inşallah"

Konuşmanın ardından Ahmet Karaarslan tek liste şeklinde seçime girdi.

Oylama neticesinde tekrardan İl Başkanlığı görevine gelen Karaarslan, bir teşekkür konuşması gerçekleştirdi.

Karaarslan, "İl yönetiminde birlikte çalıştığımız ve görevi devreden dava arkadaşlarıma bugüne kadar verdikleri ve bundan sonra da vermeye devam edecekleri emekleri için teşekkür ediyorum. İl Yönetim Kurulu üyeliğine seçilen dava arkadaşlarıma da hayırlı olsun dileklerimi iletiyorum. Kongre sürecinde İlçe Başkanlıklarımızda da bayrak değişimi yaşandı. Görevini devreden başkanlarıma emekleri için şükranlarımı sunuyorum, yeni seçilen İlçe Başkanlarıma da görevlerinde muvaffakiyetler diliyorum. İnşallah, hep birlikte Ankara'da daha güçlü bir şekilde çalışacağız, partimizi ve davamızı en iyi şekilde temsil edeceğiz. Hakkın rızası doğrultusunda halkımıza karşı hizmet sorumluluğumuzu en iyi şekilde yerine getireceğiz. Ankara'mızın ve Ankaralı hemşerilerimizin sorunlarını çözme konusunda, üzerimize düşen her türlü vazifeyi yerine getireceğiz inşallah." şeklinde konuştu.

Teşekkür konuşmanın ardından seçim yapıldı.

Kongreye HÜDA PAR Sözcüsü ve Batman Milletvekili Serkan Ramanlı, HÜDA PAR Genel Başkanı Yardımcısı ve Mersin Milletvekili Faruk Dinç, HÜDA PAR Teşkilat Başkan Yardımcısı Hüseyin İmir, STK ve siyasi parti temsilcileri katıldı. (İLKHA)

0 yorum

FİKRİNİZİ BELİRTİN

Zorunlu alanları doldurunuz *