image

 

Toplumsal barış ve kardeşliği her zamankinden daha gür sesle dile getirmeye ihtiyaç duyduğumuz bir zamanda bu olayın gerçekleştiğine dikkat çeken NASIROĞLU;“ Diyarbakır Baro Başkanı  Av.Tahir Elçi’nin dün Sur ilçesinde yine barış, sağduyu ve sükûnet çağrısı yapmak üzere basın açıklaması yaptığı sırada meydana gelen silahlı saldırı sonucu yaşamını yitirmesi, görev başındaki iki polis memurumuzun şehit düşmesi ve olayı izleyen bazı gazetecilerin de yaralanması bizleri de derinden üzmüştür” dedi.

SUİKAST HUZURA YAPILMIŞTIR

NASIROĞLU; “Şüphe yok ki bu alçakça saldırı, sadece Tahir Elçi’ye değil, ülkemizin ve bölgemizin barış ve huzuruna karşı işlenmiş, sağduyuya, milletimizin birliğine ve bir arada yaşama iradesine karşı yapılmış bir suikasttır. Terörün her türlüsünü ve cana kasteden karanlık elleri lanetlerken, ülkemiz düşmanlarının menfur emellerine fırsat vermemek ve onları sevindirmemek için azami hassasiyet gösterilmeli ve herkesin ihlasla, can-ı gönülden barış ve kardeşliğimize sahip çıkması gerektiğini belirtmek istiyorum. Ülkemizin ve bölgemizin acil ihtiyacı olan barış, kardeşlik ve huzur ortamının bir an önce sağlanmasını temenni ederek bu konuda, halkımızı ve toplumun bütün bileşenlerini üzerine düşeni yapmaya, sağduyulu ve metanetli davranmaya davet ediyoruz. Provokatif ve karanlık eylemlerle toplumu kışkırtmaya, kırdırtmaya ve yaşamı çekilmez hale getirmeyi amaçlayan karanlık odakların ekmeğine yağ sürmeyelim” diyerek sözlerine devam etti.

FAİLLER BİR AN ÖNCE BULUNMALI

NASIROĞLU, “Barışa ve demokrasiye yapılmış bu karanlık suikast tüm detayları ile incelenmeli, failleri bir an evvel bulunup adalete teslim edilmelidir” dedi.

NASIROĞLU, “Halkımıza başsağlığı dileklerimizi sunuyor, Merhum Tahir Elçi'ye ve Şehitlerimize Cenab-ı Hakk'tan rahmet diler, kederli ailelerine, sevenlerine ve mesai arkadaşlarına sabırlar niyaz ediyorum. Ayrıca, olayda yaralanan tüm vatandaşlarımıza ve görevlerini başarıyla yapmaya çalışan gazetecilere acil şifalar diliyorum” ifadelerini kullandı. Recep Fırat

 

 

                                                                                                      

0 yorum

FİKRİNİZİ BELİRTİN

Zorunlu alanları doldurunuz *