image

İsrailin bugün alınan son haberlere göre kara, hava ve denizden başlattığı saldırılarda Filistin ile herhangi bir iletişim kurulamıyor.

 

Saldırıların artırılması ile birlikte Gazze’de bulunan ulusal kanalların karanlığa gömüldükten sonra 10 saniyede bir bombanın atılmasıyla Gazze’de can pazarı yaşanıyor.

 

Yaşananlara karşı kayıtsız kalamayan vatandaşlar ve İslami Sivil Toplum Kuruluşları saat 23.00’da Atatürk Parkında bir araya gelerek israile lanet etti.



 

Programa katılan yazar Prof. Dr. İhsan Süreyya Sırma ve yazar Ali Emre yaptıkları konuşmalar ile İsraile ve onları destekleyen devletlere lanet ettiler. Müslüman liderlerin ise artık somut adımlar atması gerektiğini belirten yazarlar, gün artık slogan atma günü değil, somut adımlar atma günüdür diye konuştular.

 

Alimler ve Medreseler Birliği Genel Başkan yardımcıları Muhammed Varol ve Ali Altun, Müslüman liderleri somut adımlar atmaya davet ettiler.



 

Yapılan konuşmaların ardından Fetih Suresi okundu.

 

Mela Ali Altun okunan Fetih Suresinin ardından Filistin halkı ve Müslümanlar için dua etti.

 

Programın sona ermesinin ardından gelen vatandaşlar, Gazze’ye destek olmak için kurulan çadırlarda somut adım atılana kadar nöbete geçti. EKREM GÜLŞEN

0 yorum

FİKRİNİZİ BELİRTİN

Zorunlu alanları doldurunuz *