image

Batman İŞKUR Müdürlüğü tarafından yapılan açıklamada Engelli ve Eski Hükümlü Proje başvurularının alınmaya başlandığı bildirildi.

Konuyla ilgili açıklama yapan İŞKUR İl Müdürü Hasan Küsin, "İŞKUR olarak Engellilerin İstihdam edilmeleri ve iş hayatına entegrasyonlarının sağlanması için İl Müdürlüğü olarak yoğun çaba harcıyoruz. Bu doğrultuda 2023 yılı için 71 olan engelli işe yerleştirme hedefimizi yüzde 325 artırarak 231 kişi olarak gerçekleştirdik. Hedefimiz yılsonuna kadar yüzde 400 üzerinde yerleştirme yapmak. Kurum olarak engelli iş koçu birimimiz vasıtasıyla hem engelli çalıştırmak isteyen işverenlerimize hem de çalışmak isteyen engellilerimiz ile yoğun iletişim içerisindeyiz. Her hafta 25 kişilik gruplar ile mülakatlar gerçekleştirerek uygun işverenlerimize yönlendirme yapmaktayız. Bu anlamda çalışmak isteyen tüm engellilerimizi engelli iş koçlarımız ile görüşmeye davet ediyorum." ifadelerini kullandı.

Ayrıca Engelli ve Eski Hükümlü vatandaşların kendi işlerini kurmalarını sağlamak amacıyla Genel Müdürlükleri tarafından yılda iki defa proje başvuru çağrısı yapılmakta olduğunu belirten Küsin, açıklamasına şöyle devam etti:

"2024/1. Dönem Engelli ve Eski Hükümlü Proje Başvuruları başlamıştır. Kendi işini kurmak isteyen engelli girişimci adaylarına 150 bin liraya kadar, eski hükümlü girişimci adaylarına 110 bin liraya kadar hibe desteği veriyoruz. Başvurmak isteyen vatandaşlarımız detaylı bilgi için http://iskur.gov.tr adresinde 'duyurular' bölümünden başvuru rehberine erişebilir. Son başvuru tarihi 15 Aralık 2023." EKREM GÜLŞEN

0 yorum

FİKRİNİZİ BELİRTİN

Zorunlu alanları doldurunuz *