image

Bütün dünyanın gözü günlerdir Filistin’de yaşanan olaylara çevrilmişken, TRT’den dikkat çekici bir adım geldi. TRT 1 ekranlarında yayınlanacağı duyurulan dizide, bir asır Haçlıların elinde kalan Kudüs’ün Selahaddin Eyyübi tarafından fethedilmesi işlenecek.

Asırlar önce, mukaddes şehir Kudüs’ü Haçlı işgalinden kurtaran Selahaddin Eyyubi’nin hikayesini ekranlara taşımaya hazırlanan dizinin ilk tanıtımı yayınlandı. Tanıtım videosuna; “Cihan’a adalet, Kudüs’e hürriyet!” sözü damga vurdu.

TRT 1 ekranlarında yakında izleyici ile buluşmaya hazırlanan “Kudüs Fatihi Selahaddin Eyyubi” güçlü oyuncu kadrosu ve yüksek prodüksiyonu ile sezonun en iddialı yapımları arasında olması bekleniyor.

ZAHİD SOBACI DUYURDU

TRT Genel Müdürü Zahid Sobacı, Kudüs Fatihi Selahaddin Eyyubi dizisinin ilk tanıtım videosunu sosyal medya hesabından paylaştı.

Sobacı paylaşımında, ''Cihana adalet, Kudüs'e hürriyet!" Asırlar önce, mukaddes şehir Kudüs'ü işgalden kurtaran #SelahaddinEyyubi'nin hikâyesi... "Kudüs Fatihi Selahaddin Eyyubi" yakında TRT 1'de! Kudüs bir ahlak ve adalet meselesidir. Esenlik zamanlarına tarih şahittir. İdrak etmek için…'' ifadelerini kullandı.

KUDÜS FATİHİ SELAHADDİN EYYUBİ DİZİSİNİN YÖNETMENİ KİM?

Dizinin yönetmen koltuğuna Sedat İnci otururken, senaryosunu Serdar Özönalan kaleme alıyor.

KUDÜS FATİHİ SELAHADDİN EYYUBİ DİZİSİ OYUNCU KADROSU

Başrollerini Uğur Güneş ve Dilin Döğer’in paylaştığı dizide Mehmet Ali Nuroğlu, Kaan Çakır, Erdinç Gülener, Tuvana Türkay, EkinTürkmen, Gökçe Akyıldız, Sezgin Erdemir, Ece Özdikici, Seda Yıldız gibi alanlarında oldukça başarılı isimler rol alıyor.

KUDÜS FATİHİ SELAHADDİN EYYUBİ DİZİSİ HANGİ KANALDA, SAAT KAÇTA?

Kudüs Fatihi Selahaddin Eyyubi dizisinin önümüzdeki hafta ilk bölümüyle TRT 1 ekranlarda yayınlanması bekleniyor. Dizinin kesin yayın günü ve saati hakkında henüz bir açıklama yapılmadı.

0 yorum

FİKRİNİZİ BELİRTİN

Zorunlu alanları doldurunuz *