image

Adana'da birçok STK'nın destek verdiği "Zulme karşı ümmet olarak ayaktayız" sloganıyla tertip edilen programda, siyonist işgalcilerin Filistin'de yaptığı vahşet tel'in edilirken, konuşmacılar Filistin direnişi hakkında konuşmalar yaptı.

Tertip edilen program hakkında İLKHA'ya konuşan Medeniyet Vakfı Adana Şube Başkan Yardımcısı Serdar Gürbey, savaşın ilk gününden buyana meydanda olduklarını ve zulüm bitene kadar meydanları terk etmeyeceklerini belirtti.

"Oradaki savaş bitene kadar meydanlardan inmeme kararı aldık"

Siyonist işgalcilerin hastaneye saldırması ve yüzlerce masum sivili katletmesi ile haddini aştığını ifade eden Gürbey, şunları kaydetti:

"En son yapmış olduğu hastanede bebekleri, kadınları çocukları bombalaması suretiyle azgınlıklarını daha çok arttırmalarından dolayı meydandayız.  Savaşın ilk gününden beri sokaklarda olan kardeşlerimizle beraber, özellikle hastane saldırısından sonra oradaki savaş bitene kadar buradan, hiçbir zaman meydanlardan inmeme kararı aldık. Bundan dolayı, özellikle şu an yapmış olduğumuz program, şimdilik zülüm bitene kadar burada devam edecek inşallah.  Kardeşlerimizin yanında olduğumuzu, tek yürek olduğumuzu, bir anlamda iç içe giren tuğlalar gibi olduğumuzu anlatmak için buradayız. Onlara güç vermeye, onlara dua etmeye, onların yanında olduğumuzu bildirmek için buradayız. buradaki gençlerimizi yetiştirmek, gençlerimizin ruhunu taze tutmak, onlara şuur vermek, Selahattinlerin, Şeyh Ahmet Yasinlerin şuurunu vermek ve bilinçlendirmek amaçlı olarak, hem de kardeşliği tesis etmek için böyle bir organizasyon yaptık. Buralardayız, birçok hocalarımızı çağırıyoruz ve ümmetin bu programları yaptığını ilan ediyoruz. Hiçbir flama katmadan, sadece Kelime-i Tevhid, Filistin ve Türkiye Bayrağı, bütün herkesin sahip çıkacağı bir program. Kardeşlerimiz ile aynı kalbin atacağı bir ortam oluşturduk, elhamdülillah. Yüzlerce, binlerce insan katılım sağlıyor. Bu açıdan Adana halkındaki bütün kardeşlerimize buraya gelmelerini tavsiye ediyoruz. Kermeslerimiz oluyor, tamamını Filistin halkına bağışlamak üzere yapıyoruz."(İLKHA)

0 yorum

FİKRİNİZİ BELİRTİN

Zorunlu alanları doldurunuz *