image

Her yıl Eylül ayının ikinci haftasında on binlerce kişinin ziyaretçi akınına uğrayan Batman'ın Gercüş ilçesine bağlı Becirman (Vergili) köyünde bulunan Seyit Bilal Türbesi’nin restore edilip, çevre düzenlemesinin yapılması bekleniyor.

Konuyla ilgili açıklamada bulunan Seyit Bilal ve Becirmanlılar Vakfı Genel Sekreteri Emin Bulut, “Seyit Bilal Hazretleri, Hz. Hüseyin’in soyundan geliyor. Seyit Bilal dedemiz, Becirman (Vergili) köyünün kurucusudur. Biz de 1989 yılında kurduğumuz Seyit Bilal ve Becirmanlılar Vakfı ile birlikte hem köyün, hem türbenin yaşatılması için çaba sarf ediyoruz. Her yıl on binlerce insan burayı ziyarete geliyor, dua edip dileklerde bulunuyor. Bu anlamda on binlerce insanın geldiği köyün ve türbenin maalesef çevre düzenlemesinde ciddi sıkıntılarımız var. Özellikle bahar ve yaz aylarında türbe nedeniyle köyde çok ciddi bir kalabalık oluşuyor.” dedi.

Seyit Bilal Türbesi’nin yaklaşık 55 yıldır yapıldığı gibi durduğunu ve şu ana kadar türbeyle ilgili bir çalışma yapılmadığını belirten Bulut, “Türbe, daha 1960’lı yıllarda betondan yapılmış bir türbedir. Her yağmur yağdığında türbenin içi su ile doluyor. Ziyaretçiler geldiği zaman diledikleri gibi ziyaretlerini yapamıyorlar. Buranın restorasyonun ve onarımının yapılması, yeniden tarihi dokusuna yakışır bir türbenin yapılmasını talep ediyoruz. Bununla ilgili Valiliğe, Kültür Bakanlığına, Vakıflar Genel Müdürlüğüne proje sunduk. Bu projenin bir an önce hayata geçirilmesini talep ediyoruz. Gerçektende bu türbe, Peygamberimizin torununun soyundan gelen mekâna yakışmayan bir yerdir.” açıklamasında bulundu. İlkha

 

 

 

0 yorum

FİKRİNİZİ BELİRTİN

Zorunlu alanları doldurunuz *